REGION

Predrag Lucić sahranjen u Splitu uz pjesmu "Always Look on the Bright Side of Life"

Avaz.ba

12.1.2018

Jedan od osnivača hrvatskog sedmičnog lista "Feral Tribune", novinar, pisac i reditelj Predrag Lucić sahranjen je na splitskom groblju Lovrinac.

Hrvatski mediji pišu da je Lucićeva sahrana “jedna od najvećih koje je Split ikada vidio”.

Lucić je ispraćen uz taktove pjesme "Always Look on the Bright Side of Life", Montipajtonovaca.

“Indeks” navodi da je slavni Rade Šerbedžija na sahrani pročitao dvije Lucićeve pjesme, a da je govor održao Boris Dežulović.

"Nazvali bismo te najbolji prijateljem, ali ti nisi samo više od toga, ti si naprosto nešto drugo, nazvali bismo te rođenim bratom, ali ti nisi samo više od toga, ti si jednostavno nešto drugo, nazvali bismo te još kojekako drugačije, ali nije za ovu priliku nazivati te bilo kako. Ti si nešto neizrecivo. U jeziku u kojemu živimo nema imenice za našega tebe. Siromašan je jezik koji za tebe nema riječi. Zato što si prevelik i predrag za jedan ljudski život, otišao si prerano..... S tobom je teško, bez tebe preteško. Mjesecima si nas pripremao na ovo, ali ipak nije lako", rekao je Dežulović.

Lucić je uz Viktora Ivančića i Dežulovića bio jedan od osnivača legendarnog "Feral Tribunea", a radio je i kao ratni reporter, novinar, kolumnista, reditelj i književnik.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.