REGION

Željko Sačić zaprijetio Kolindi: Nećete dugo vladati

Index.hr

13.2.2018

HDZ-ov saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e Josip Đakić jučer je bio na protestu protiv Vučića, baš kao i penzionisani general Željko Sačić. Obojica su zgrožena Kolindinim izjavama o tome da su demonstranti - politički marginalci.

- Demokratsko je pravo protestirati, ali ono što apsolutno ne mogu podržati je bilo kakvo vrijeđanje i govor mržnje. Ne smijemo dopustiti da nam pojedinci s rubova političkog spektra diktiraju politiku. Politiku, međudržavne odnose, trebamo diktirati mi, državnici i ogromna većina naših građana koja podržava posjetu predsjednika Vučića Hrvatskoj - rekla je predsjednica na zajedničkoj konferenciji za novinare sa srbijanskim kolegom Aleksandrom Vučićem.

Na večeri je opet spomenula demonstrante te se izvinila Vučiću i delegaciji ako su doživjeli neku neugodnost i dodala da se radi o manjini, a da većina Hrvata želi razgovore i dogovor, prenosi Index.hr.

Đakić je jučer rekao kako će veteranska populacija razmisliti hoće li ona i dalje imati njihovu podršku.

- Ako je to predsjednica mislila na mene i na (HDZ-ovog saborskog zastupnika) Stevu Culeja, onda joj to baš i nije trebalo. Nismo politički marginalci ni u kojem slučaju, naročito nismo u izborima - istaknuo je u razgovoru za Novu TV. 

- Ako je Vučić uvjetovao da ne bude protest na Markovom trgu, onda je i to sramotno kao i Vučićeva velikosrpska politika -  kazao je Đakić jučer na protestu nakon što se saznalo da im je zabranjen pristup Markovom trgu.

Jedan od organizatora protesta bio je i Željko Sačić koji je demonstrante zapravo rastjerao nakon što su oko pola sata stajali kod barikada pred Markovim trgom. 

- Pozdrav domovini. To volim čuti, to je Hrvatska. To je Hrvatska koja ne saginje glavu, koja ne savija kičmu pred neprijateljem Hrvatske. Vučiću, nisi dobrodošao u Hrvatsku, zapamti to. Nisi dobrodošao zato što si okupator i danas si okupator. Bio si agresor, bježao si od puške, nisi čak bio ni hrabar dovoljno da uzmeš pušku u ruke. Bio si kukavica, samo si potpirivao mržnju. Takav čovjek na sveto hrvatsko tlo nikada nije dobrodošao - rekao je Sačić na protestu.

On se sinoć putem Facebooka obratio hrvatskoj predsjednici.

- Predsjednice, što Vam bi?! Pa Vi ste heroje iz Domovinskog rata, hrvatske heroje i ratnike, pravdoljubive i istinoljubive ljude, stradalnike i hrvatsku žrtvu grubo oklevetali, jer smo svi mi po Vama - marginalci s ruba političkog spektra i s ruba bilo kakvog razmišljanja. Pa kako Vas nije stid i sram?

Imali ste danas sto drugih tema i problema, a Vi o demonstrantima koji su mirno, civilizirano, kulturno i javno, na zakoniti i demokratski način iznijeli svoje političke stavove, različite od Vaših.

Čestitam, sad oholo, umišljeno, tašto i hladno, nezahvalno, 'vladate samo razumom', ali očito malo ograničenim. Vjerujemo ne zadugo - napisao je Sačić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.