REGION

Policija lovi i pretresa "Torcidu" na autoputu, Dinamo izdao niz upozorenja za navijače

Dnevno.hr

18.2.2018

Navijači Hajduka krenuli su rano ujutro u nedjelju prema Zagrebu, gdje u 15 sati Dinamo i splitska ekipa igraju prvi ovogodišnji veliki derbi. 

Hrvatski mediji tvrde da je policija već kod odmorišta Kozjak preusmjeravala sve automobile s navijačima prema benzinskoj stanici, gdje su pripadnici policije izvršavali pretres vozila.

Dio navijača, također, imao je kontrolu na naplatnim kućicama u Dugopolju. Razlozi su opravdani i reakcija policije je očekivana, jer je ipak riječ o utakmici visokog rizika i veliki broj policajaca osiguravat će stadion i put kojim će navijači ići do maksimirskog zdanja, piše Dnevno.hr. 

"Torcida" je najavila dolazak u velikom broju, navodno oko 4.000, koji će se okupiti u Zagrebu, a BBB mobilizira sve živo posljednjih dana. Također, BBB je izdao oštro upozorenje uoči derbija zbog "sramotne odluke Dinama".

Dinamo je, pak, izdao niz pravila i saobraćajnih regulacija koje će biti na snazi dok traje derbi.

Stadion Maksimir otvoren je za navijače od 13 sati. 

“Pozivamo navijače da prilikom dolaska na stadion koriste javni gradski prijevoz ili taksi prijevoz, posebno zbog ograničenog broja parking-mjesta u zoni stadiona Maksimir”, poručili su iz Dinama.

Zbog opsežnih mjera sigurnosti koje će se poduzimati s ciljem onemogućavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona pozivaju navijače da dođu na stadion što ranije. 

Kada je u pitanju promet, odnosno parking, on je oko stadiona vrlo ograničen i kada nema utakmica, a kada se igra utakmica visokog rizika i kada su na snazi sigurnosne zone, nastaju problemi.

Iz Dinama su pozvali na fer i korektno sportsko navijanje, odnosno ponašanje.

“Ovim putem pozivamo sve navijače, posjetioce i građane za fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatorskog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice. Ujedno pozivamo na suzdržavanje od upotrebe pirotehnike, a sve s ciljem kako bi susret prošao u primjerenom ozračju vrhunskog sportskog događaja”, kažu iz Dinama. 

Na kraju su još naglasili da, u slučaju kiše u nedjelju, navijači smiju unijeti male kišobrane, ali bez šiljatog vrha.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.