REGION

Pokrenuta istraga protiv Tonyja Cetinskog, objavljeni detalji pogibije pješaka

Index.hr

22.2.2018

Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu saobraćajne nesreće od 3. novembra prošle godine u kojoj je učestvovao poznati pjevač Tony Cetinski.  

Podsjetimo, rovinjskoj je policiji oko 14 sati javljeno da je u Pustoj ulici automobil marke Mercedes, kojim je upravljao Tony Cetinski, udario u tijelo muškarca koji je ležao na trotoaru, piše Index.hr.

Tijelo preminulog muškarca je nakon nesreće prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Pula gdje je obavljena obdukcija, no do sada se nije znalo puno detalja o samoj saobraćajnoj nesreći.

"Općinsko državno odvjetništvo u Puli je 21. februara 2018. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1969.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja saobraćajne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1., 2. i 6. Kaznenog zakona", objavljeno je na stranici DORH-a.

"Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 3. novembra 2017. upravljao ličnim vozilom trotoarom Puste ulice u Rovinju protivno odredbama Zakona o sigurnosti saobraćaja na cestama, odnosno nije, dolaskom do oštrog nepreglednog zavoja u lijevo, brzinu kretanja svog vozila prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti te potrebi pravovremenog zaustavljanja pred preprekom, svjestan da vožnjom može ugroziti sigurnost drugih učesnika u saobraćaju olako smatrajući kako do štetnih posljedica neće doći", dodaje se u priopćenju.

"Osnovano se sumnja da okrivljenik nije ulaskom u zavoj obratio pažnju na pješaka Ibrahima Kevljanina (1955.) koji se nalazio na trotoaru odnosno ležao uslijed narušenog zdravlja zbog srčane bolesti te pod istovremenim utjecajem alkohola i lijeka. Donji dio vozila zahvatilo je pješaka koji je smrtno stradao na mjestu nesreće", stoji u priopćenju DORH-a.

"Odluka o donošenju ovog rješenja uslijedila je nakon prethodno provedenih hitnih dokaznih radnji: uviđaj na mjestu događaja, privremeno oduzimanje predmeta, uzimanje uzoraka krvi i urina, toksikološka vještačenja uzoraka krvi i urina te vanjski pregled i obdukcija tijela pokojnog pješaka", zaključuje se u priopćenju.

Navedeni članak Kaznenog zakona za počinjeno djelo predviđa zatvorsku kaznu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.