REGION

Kolaps u Hrvatskoj: Zatvorene ceste, dio Jadranske magistrale, ne voze ni trajekti

( Twitter)

Srna

24.2.2018

U Lici, Gorskom kotaru i na Hrvatskom primorju zbog olujnog vjetra i snijega zatvoreni su brojni putevi, trajekti na pojedinim linijama ne voze, dok su u unutrašnjosti na snazi brojna ograničenja, saopćio je Hrvatski autoklub (HAK).

Na pojedinim dionicama vozi se otežano zbog ugaženog snijega na kolovozu, a moguća je i poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti.  

Zimski uvjeti

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a zabranjen je saobraćaj za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na putevima u dijelu centralne Hrvatske, Lici i Gorskom kotaru, uključujući državni put na dionici Karlovac - Vaganac - Korenica - Udbina - Knin, te kroz Gorski kotar na dionici Karlovac - Zdihovo - Kikovica.

Zbog olujnog vjetra i zimskih uvjeta nema slobodnog putnog pravca prema Dalmaciji i obrnuto, prema unutrašnjosti za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom. 

Iz HAK-a navode da s preduzećem "Hrvatske ceste" rade na što bržem postizanja prohodnosti za teretni saobraćaj između Rijeke i Delnice.


U Lici su zbog snježne vijavice zatvoreni državni putevi Dobroselo - Mazin - Bruvno, putevi Bogić Brdo - Lička Jesenica - do granice Karlovačke županije, zatim Alan - Krivi Put - Prokike, te lokalni putni pravci Senj - Podbila, u mjestu Francikovac, Stolac, Veljun Primorski, Selo Vratnik, Grabarje.

Više putnih pravaca zbog snijega zatvoreno je i na području Gorskog kotara.

Zatvorena magistrala

Za sav saobraćaj zatvorena je Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, kvarnerski autoput prema Rijeci i državni put Gospić - Karlobag.

Autoputem Rijeka - Zagreb između petlji Kikovica i Delnice i autoputem Zagreb - Split između petlji Sveti Rok i Posedarje zbog olujnog vjetra smiju voziti samo putnička vozila.

Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.