ZAGREB

Majka Ene Begović deložirana iz stana pokojne glumice: Nemoćnu staricu izbacili na ulicu

Dnevnik.hr / Jutarnji list

17.4.2018

Tereza Begović, 83-godišnja majka Mije Begović, izbačena je iz stana u zagrebačkoj Dežmanovoj ulici, u kojem je nastavila živjeti nakon tragične pogibije svoje starije kćerke Ene, piše Jutarnji list.

- Bojim se za mamu. Ne znam hoće li ona moći preživjeti ovaj novi udarac. Ne znam hoće li njeno srce izdržati. Strah me je - rekla je Mia.

Dodala je da je njena majka u šoku i da ne može vjerovati da se to dogodilo.

- Iskreno, ni ja ne mogu vjerovati da je usred Zagreba, usred metropole jedne zemlje koja se diči time da je članica Evropske unije, moguće da nemoćnu staricu policija izbaci na cestu poput psa, zabranjujući joj pritom da uzme svoje lijekove, odjeću i fotografije pokojne kćerke - govori Mia.

U stanu iz kojeg je izbačena, Tereza je devet godina živjela s pokojnom Enom, gdje je nakon njezine smrti nastavila živjeti kao zaštićena stanarka.

Stan je devedesetih Ena dobila na korištenje od Grada Zagreba, no naknadno se ispostavilo da je riječ o stanu čiji vlasnici postoje, a koji su ga prodali novom vlasniku s kojim je Mijina majka sada na sudu, piše Jutarnji list.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.