Zbog TV prijenosa: Usain se nije dobro zagrijao, nije bio spreman

Avaz.ba
13.08.2017 15:03
A
A
A

Usain Bolt je došao u London da posljednji put izazove divljenje sportskog svijeta, a karijeru je završio na koljenima i u suzama.

Najbrži čovjek svih vremena prvo je izgubio trku na 100 metara, a sinoć hramajući napustio stazu, nakon povrede u trci štafeta 4x100 metara. 

Bolt je zbog povrede mišića odustao 50-ak metara do cilja....

Slavni sprinter nije imao snage ni volje da se obrati medijima, da objasni šta se dogodilo.

Samo je preko društvenih mreža poručio navijačima: 

"Nisam mislio da će se ovako završiti. Dao sam sve od sebe, kao i uvijek. Nisam stigao ni da se oprostim od vas...", napisao je Bolt.

Njegovi zemljaci i konkurenti smatraju da je na Boltovu srceparajuću povredu uticala organizacija takmičenja... 

"Potpuno je ludo to što se dogodilo. Bili smo predugo u zoni za takmičare, prije nego što smo izašli na stadion. Jednostavno, Usein se nije dobro zagrijao, nije bio spreman. Rekao mi je: 'Johan, mislim da je ovo ludilo'. Čekali smo 40 minuta, prošle su dvije ceremonije dodjele medalja, hladni smo ušli u trku", kazao je Yohan Blake.

Isto misli i Justin Gatlin.

"Znam šta znači TV prijenos, znam da se sve prilagođava gledaocima i publici, ali mislim da se pretjeralo. Ušli smo u svlačionice, koje su bile prilično hladne u opremi za nastup, i čekali... Ja sam izgubio tjelesnu temperaturu, svi smo bili hladni. Na Useina se to, očigledno, najviše odrazilo. Znajući ga, znamo da je u top formi kada izađe na stazu. Ovoga puta nije bilo tako, siguran sam da je čekanje koje je trajalo duže od 40 minuta uticalo da uđe nespreman. Dogodilo se njemu, moglo je bilo kome", kazao je Getlin, svjetski prvak na 100 metara.