Autobus sletio sa auto-puta, 26 povrijeđenih

Avaz.ba
20.08.2017 22:42
A
A
A

Najmanje 26 putnika je povrijeđeno, od kojih dvoje teže, kada je večeras autobus izleteo sa kolovoza na autoputu Skoplje-Veles, javila je agencija MIA.

Navodi se da više ekipa hitne pomoći izvlači povrijeđene putnike iz autobusa koji je izgubio kontrolu i sletio sa autoputa oko 19.00 i prevozi u najbliže bolnice.

Policija je saopštila je da se radi o autobusu s makedonskom registracijom, a prema agenciji Makfaks, autobus koji se prevrnuo kod Velesa prevozio je makedonske turiste sa ljetovanja u Pefkohoriju, u Grčkoj.

Prema policiji, 18 povrijeđenih je prevezeno u bolnice u Skoplju, a osam u bolnicu u Velesu. Zbog saobraćajne nesreće, saobraćaj se odvija jednom trakom.

U Urgentni centar u Skoplju primljeno je desetak povrijeđenih putnika, od kojih je jedan u teškom stanju, rekao je ranije direktor te bolnice Ilir Hasani.

Direktor skopske Univerzitetske hirurške klinike Ivan Spirovski je potvrdio da je prema njihovom saznaniima oko 20 osoba povrijeđeno, od kojih je kod njih dovedeno šestoro, od kojih je jedan teže povrijeđen.