REGION

Vesnu brutalno pretukao muž njene prijateljice: Kutlačom mi je razbio glavu!

A. Z.

23.7.2017

Vesnu Tašković (57) , medicinsku sestru iz Bujanovca je suprug njene prijateljice izudarao kutlačom po glavi i prijetio joj da će je zaklati.

Ona tvrdi da ju je M. A. više puta zvjerski udario po glavi kutlačom i govorio joj pogrdne riječi jer je pomagala svojoj prijateljici da se vrati u kuću iz koje je on izbacio.

Slučaj je odmah prijavljen policiji, ali nakon saslušanja kod dežurnog tužioca, nasilnik je pušten, te se samo dan kasnije automobilom dovezao pred Vesninu kuću i nijemo gledao u njenom pravcu.

- Sve je počelo zato što sam prijateljica te žene. Taj M. A. ju je izbacio iz kuće, a ja sam bila uz nju dok uz pomoć suda nije vraćena u svoj dom. Nakon što je uz pomoć sudskih izvršitelja ušla u kuću, pojavio se 17. jula ove godine njen suprug. Sa vrata je odmah počeo da viče i prijeti - priča Vesna.

- Rekao mi je: „Ku*vo, tebe sam čekao, zaklaću te, ima uši da ti iščupam!”. Ku*vama je nazivao i dvije komšinice. Rekao mi je: „Sve ti je*em ku*vinjsko!”, dograbio je kutlaču, a zatim je njome udario moju kćerku po glavi. Sekund kasnije, okrenuo se ka meni i tri puta me je udario u glavu. Osjetila sam kako nešto toplo počinje da mi obliva glavu, a onda sam pala u nesvjest - priča Vesna.

Ona dodaje da su od batina spasli njeni sin i kćerka, kao i supruga napasnika, jer su u pomoć pozvali policiju, Hitnu pomoć i jednog komšiju.

- Nakon što sam otvorila oči, ugledala sam razjarenog M. A. kako viče na doktore i tog komšiju. Govorio je: „Gdje mi je neka štangla, sve ću ove da pobijem!”. Taj komšija je pobjegao, a doktori su izašli i sačekali policiju. Po dolasku policajaca, sitacija se malo smirila, oni su uradili svoj dio posla, i to profesionalno. Uzeli su tu okrvavljenu kutlaču kao dokaz i nakon naših izjava su napasnika priveli. Međutim, on je iz policije brže izašao nego ja iz bolnice, gdje mi je ukazana pomoć - priča Vesna Tašković.

"Tužilac ne gleda na dokaze”

Vesna navodi da je angažovala advokata i da će uz njegovu pomoć tražiti izuzeće tužioca koji je M. A. pustio da se brani sa slobode.

- Tom tužiocu svi dokazi nisu bili dovoljni da M. A. odredi pritvor, iako je za to imao zakonske osnove. Pitam da li treba neko da strada da bi se onda reagovalo - rekla je Vesna i dodala da je prekjučer M. A. opet dolazio pred kuću, a da su joj u policiji rekli da mogu da reaguju samo ako nešto pokuša.

Prema njenim riječima, iako je policija sve odradila kako treba, dežurni tužilac nije shvatio ozbiljnost situacije.

- Jednostavno ga je pustio da se brani sa slobode. Nasilnik je prije stigao do svoje kuće nego ja od doktora! Da je stvar veoma ozbiljna, vidjela sam dan kasnije, kada se M. A. autom dovezao do moje kuće i samo je stao i gledao u mom pravcu. Odmah sam pozvala policiju, koja je brzo stigla. Shvatila sam iz razgovora s njima da su oni nemoćni jer ništa loše nije uradio. Pa se zbog toga pitam, šta još taj čovjek treba da uradi da bi tužilaštvo reagovalo? Njima, jednostavno, nije dovoljno to što mi je nanio povrede, vrijeđao mene i prijateljice, a nakon toga dolazio i stajao pred kućom. Više se ne osjećam sigurno i plašim se za svoju sigurnost - kaže Vesna Tašković.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.