REGION

Nastavak akcije "Ares": Uhapšena još 251 osoba

Avaz.ba

25.7.2017

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u nastavku akcije "Ares", u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, Bezbjednosno- informativnom agencijom (BIA), Poreskom upravom i drugim državnim organima, uhapsili 251 osobu.

- Pripadnici MUP-a su u prethodnih pet dana nastavili sa aktivnostima na suzbijanju opšteg kriminaliteta na teritoriji čitave Srbije. Danonoćnim radom policija je sklonila sa ulica značajnu količinu oružja. U ovoj akciji oduzeto je 66 puška, od čega dvije automatske, 44 pištolja, među kojima i dva automatska, šest bombi, više kilograma eksplozivnih materija i više hiljada komada municije - rekao je Stefanović.

On je istakao da je na teritoriji opštine Zaječar pronađena i kompletna ilegalna radionica za izradu vatrenog oružja i municije.

- Policija je i u prethodnom periodu intenzivno radila na hapšenju narko dilera, koji su i u ovoj akciji imali u svom posjedu više od 27 kilograma narkotika svih vrsta. Njihovim hapšenjem narkotici su sklonjeni sa ulica, a naša djeca su spašena - rekao je ministar.

On je naveo da je i ovom akcijom poslata jasna poruka da za policiju nema nedodirljivih i zaštićenih.

- Policija nastavlja sa aktivnostima na suzbijanju kriminaliteta i nećemo stati sve dok postoji ijedan čovjek koji se bavi kriminalom i koji smatra da na takav način može da ugrožava bezbjednost građana Srbije - poručio je Stefanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.