REGION

Mrtvu bebu držala dva dana u ormaru pa je bacila na smeće

Avaz.ba

15.8.2017

Suzana M. (33) iz Vrbasa uhapšena je u ponedjeljak poslijepodne zbog sumnje da je prošle srijede ubila svoje novorođenče te ga nakon toga bacila u kontejner.

Tijelo novorođenog djeteta pronašli su u ponedjeljak ujutro skupljači sekundarnih sirovina nakon čega su odmah pozvali policiju. Izvor iz istrage kaže da Suzana ima petero djece, a šesti put se porodila u porodičnoj kući prošlu srijedu, javlja Alo.

Izvor također navodi kako je Suzana u petak zatražila pomoć na odjeljenju ginekologije vrbaske bolnice gdje su je pregledali, ali je na vlastiti zahtjev potom napustila bolnicu. Kada se proširio glas o tijelu novorođenčeta, iz bolnice su obavijestili policiju kazavši da se Suzana M. nedavno porodila.

Pravdala se policiji da joj je beba prilikom porođaja ispala te da je tako preminula. Potom je tijelo omotala i stavila u ormar. Dva dana kasnije, ona ili njezin muž, tijelo su bacili na odlagalište, navodi dalje isti izvor.

Sakupljač sirovina koji je pronašao tijelo kaže da je prizor bio užasan te da od šoka nije znao što napraviti.

- S kolegama sam na deponiju čekao kamion da doveze otpad te sam krenuo odmah po njemu premetati. U jednom trenutku nešto se skotrljalo s vrha gomile pravo meni pod noge. Izgledalo je kao lutka, ali kada sam malo bolje pogledao, vidio sam malu, mrtvu, modru bebu - ispričao je sakupljač.

Kada se pribrao pozvao je kolege. Potom je došao i portir na odlagalištu. Ubrzo su stigli i iz Hitne pomoći, no mogli su samo konstatirati smrt.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.