REGION

Izašao iz autobusa pa pao u provaliju duboku 70 metara

Avaz.ba

18.8.2017

Beograđanin Ivan Čolović (30) povrijeđen je prilikom pada u provaliju, iznad Mioske na magistalnom putu Kolašin - Podgorica.

Beograđanin je bio putnik autobusa "Lasta" koji je stajao u koloni, zbog nezgode, koja se prethodno dogodila na tom dijelu magistrale.

Pretpostavlja se da je mladić, nakon što je izašao iz autobusa, krenuo prema rubu puta, ka potpornom zidu i survao se u provaliju duboku oko 70 metara.

Skoro dva sata pripadnici kolašinske službe zaštite, uz pomoć policije i jednog pripadnika Gorske službe spašavanja (GSS), izvlačili su povrijeđenog mladića iz provalije.

Dobili smo poziv od kolašinske policije oko 3.50 sati i odmah su pet pripadnika Službe zaštite krenuli na teren. Oko dva sata, po vrlo teškom terenu i uz slabu vidljivost, izvlačili smo Beograđanina. Na sreću, koliko znamo, van je životne opsanosti i sve se dobro završilo. Našli smo ga na mjestu koje je 70 metara niže od od magistrale. Navodno on je prvo pao 30-ak metara, pa se pokušavajući da se vrati, oklizao i još dublje se survao - kazali su "Vijestima" u Službi zaštite.

Sretna okolnost bila je i to što je Beograđanin sve vrijeme bio u svjesnom stanju i da je dozivao spasioce, što je olakšalo njegovo lociranje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.