REGION

Diler u uniformi: Kako je policija raskrinkala kolegu sa rekordnom količinom droge

Avaz.ba

11.9.2017

Novosadska policija uhapsila je u petak prije podne svog kolegu Aleksandra Kešeljevića (34), koji je u automobilu Ford prevozio čak 23,4 kilograma marihuane. 

Droga je bila sakrivena u posebno napravljenim „štekovima“ i bunkerima u automobilu, dok je u njegovom stanu u Sremskoj Kamenici nađena i vagica za precizno mjerenje, piše Blic.

Kešeljević je, kako nezvanično saznajemo, nakon dužeg praćenja, a pripadnici novosadske kriminalističke policije presreli su ga na putu kod Rume.

Duže se sumnjalo da se on bavi trgovinom droge, ali je za akciju iskorišten trenutak kada je kod sebe imao zaista veliku količinu marihuane, dok se zasada ne otkriva kome je droga bila namijenjena i gdje je Kešeljević, navodno, trebalo da je preveze.

Sumnja se da droga vodi porijeklo sa krajnjeg juga Srbije, a ova zaplijena jedna je od najvećih pojedinačnih u prethodnih nekoliko godina.

O značaju ove zaplijne govori i podatak da je od februara do ovog hapšenja policija uspjela da zaplijeni 28 kilograma marihuane - onoliko koliko je policajac, dvostruki igrač, sam prenosio!

Kešeljević je zaposlen u stanici u Petrovaradinu kao policajac nižeg ranga, a protiv njega su i ranije vođeni disciplinski postupci zbog ponašanja u službi, ali do sada nije zabilježeno da je imao posla sa drogom i nije krivično gonjen.

Njegov otac takođe je bio zaposlen u policiji na nešto višim pozicijama u PU Novi Sad, dok još članova te porodice radi u policiji, ali bez mrlje u službi.

Aleksandar Kešeljević se tereti za neovlašćenu proizvodnju i posjedovanje droge. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati i saslušaće ga javni tužilac.

Hapšenje Kešeljevića, nažalost, nije usamljen slučaj privođenja pripadnika MUP zbog zloupotrebe službenog položaja, kao i zbog krivičnih dela.

U protekloj godini niz sličnih incidenata potresao je Srbiju.

Prije samo dva mjeseca u policijskoj akciji „Ares“ uhapšeno je šest policajca zbog zloupotrebe službenog položaja i mahinacija sa registracijom automobila.

Nekoliko sedmica ranije, krajem maja, uhapšena su još dva policajca, i to zbog sumnje da su učestvovali u otmici Gorana Cvijetića (41).

Struku je obrukao i policajac S. M. (37) koji je nedavno uhapšen zbog nasilja u porodici.

Ipak, slučaj koji je najviše zagrmeo bio je u aprilu ove godine kada je uhapšen načelnik Policijske uprave u Šapcu, Slaviša Spasojević (43), ali i trojica njegovih najbližih saradnika.

Krajem 2016. uhapšen je policajac iz Srbobrana Vladimir Kezmić (33) zbog učestvovanja u tuči, koja je prethodila dvostrukom ubistvu ispred „Moje kafanice“ u Novom Sadu, kada su nastradali Dragan Jovanović Gidra (26) i Darijo Roklicer (29). 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.