REGION

Tragedija: Muškarcu brusilica probila glavu, ostao mrtav na licu mjesta

Avaz.ba

12.9.2017

Radosav Prelević (50) poginuo je danas oko podneva u svojoj kući u Žarkovu, kada je tokom obavljanja kućnih popravki, alatka kojom je rukovao zakazala i jedan njen dio ga pogodio u glavu. U tragediji je povrede zadobio i njegov mlađi komšija, koji je nakon incidenta prebačen u Urgentni centar. 

- Otac je imao prostor u kojem je držao različite mašine, koje je popravljao, kupovao je alatke i njima sređivao stvari za sebe, nije to bila profesionalna radionica, već mu je to služilo za opravku kola i stvari oko kuće - objašnjava kćerka preminulog za beogradske medije.

Njih dvoje živjeli su sami u domu u Ulici Krajiških brigada, a danas im je u posjetu došao i jedan od komšija.

- Otac je bio zajedno sa tim momkom, a ja sam bila gore na spratu u našem stanu, kada sam odjednom čula da mladić zapomaže i sišla dole da vidim o čemu se radi - dodaje ona, prenosi Telegraf.rs.

Prizor koji je uslijedio nakon što je pritrčala u pomoć ostavio ju je u šoku.

- Brus koji se okreće na mašini je iskočio i prošao mu kroz glavu, usmrtio ga je na licu mjesta. Nije bilo šanse da se spasi - rekla je vidno uznemirena kćerka.

Komšija je srećom izbjegao smrt, ali je zadobio povrede noge.

- Komad alatke ga je pogodio u nogu, ali nije životno ugrožen. Prebačen je u bolnicu i očekujemo da će mu ljekari brzo zalečiti povrede - poručuje ona.

Budući da u porodičnom domu nije bilo nikoga drugog u pomoć su pristigle i druge komšije.

- Nismo bili tu u trenutku kada se to dogodilo, ali smo pritrčali čim smo čuli, a i Hitna pomoć je brzo reagovala. Došli su za desetak minuta. Svima je to u ovakvim situacijama dugo, ali objektivno ne možemo da kažemo da smo dugo čekali - kažu komšinice u dvorištu Radoslavove kuće.

Ispod njihovih nogu na betonom su još vidljive lokve krvi povrijeđenog i bačena garderoba, dok je nekoliko policijskih službenika radilo na uviđaju slučaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.