REGION

Zoran Marjanović u novim nevoljama, prebačen u "opasnu" ćeliju

Avaz.ba

18.9.2017

Zoran Marjanović, koji je uhapšen zbog ubistva pjevačice Jelene Marjanović, prebačen je sa prijemnog odjeljenja u drugu ćeliju.

On je s još trojicom pritvorenika u ćeliji, od kojih je jedan optužen za nasilje u porodici, drugog terete za posjedovanje oružja, a trećeg za ubistvo, saznaje Telegraf.

Njega posjećuju četiti advokata, koji pripremaju njegovu odbranu. 

Inače, on je jako miran, veoma je poslušan i radi sve po pravilu: ne pravi probleme, uzima hranu, ponaša se sasvim normalno.

Marjanović je uhapšen u petak uveče u Borči, zbog sumnje da je umiješan u ubistvo supruge Jelenu Marjanović. Priveden u Više javno tužilaštvo, i odmah je saslušan.

Jelena Marjanović, nestala je u subotu, 2. aprila oko 15 sati dok je trčala nasipom u borčanskom naselju Crvenka. Umjesto da se nakon rekreacije na koju je, prema izjavi njenog supruga Zorana Marjanovića, otišla sa njim i kćerkom Janom, uputi prvo kući a zatim kod bolesne a sada već pokojne majke Zorice, sutradan je u kanalu nedaleko od nasipa pronađeno njeno unakaženo tijelo.

Njen nestanak policiji je prijavio, nešto prije 20 sati u subotu, 2. aprila, suprug Zoran Marjanović, poslije čega se policija odmah dala u potragu. 

Prvo je pronađen Jelenin mobilni telefon, a zatim i njeno tijelo. Obdukcija je pokazala da nije silovana, a da je usmrćena između 16.30 i 17 sati tupim predmetom sa kojim joj je zadato oko 20 udaraca po glavi i tijelu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.