REGION

Ko je zaista ubio Jelenu Marjanović: Neko iz porodice, sekta, čovjek s bijelim štapom, kamiondžija...

( Screenshot)

Telegraf.rs

19.9.2017

Teorije o zvjerskom ubistvu pjevačice Jelene Marjanović iz Borče 2. aprila prošle godine ne prestaju da intrigiraju javnost. Ovo svirepo ubistvo skoro više od godinu i po dana i dalje nije riješeno, ali se u posljednjih nekoliko dana a pogotovo nakon hapšenja njenog supruga Zorana Marjanovića, uvećao broj različitih teorija o tome kako je ubijena i ko je sve u tome učestvovao.

Marjanović, koji je osumnjičen za ubistvo, uhapšen je prošlog petka u svojoj kući u Borči. Nekoliko dana prije njegovog hapšenja, počele su da stižu nove informacije u vezi sa ovim zločinom. Prvi put se u javnosti otvoreno govori o "varikini", blatu na Zoranovoj garderobi, izgubljenom mobilnom telefonu Jeleninog svekra Vladimira, da je pjevačica ubijena u kući pa bačena na nasip...


Sve su ovo nove terorije, ni za jednu od njih se još ne može reći da se zasniva na čvrstim dokazima, kao što se to ne može reći ni za one od ranije.

Podsjetimo ih se:

1. Isječena po tijelu, kamen, drvena palica, čekić

Prva teorija koja se pojavila o tome kako je ubijena Jelena Marjanović, kaže da je ona ubijena oštrim predmetom i da je isječena po tijelu. Govorilo se i o silovanju, ali je obdukcija pokazala da Jelena Marjanović nije seksualno zlostavljana. Dan kada je pronađena pojavila se informacija da joj je tijelo bilo upetljano među vrbama, da joj je glava bila smrskana, da je ubijena čekićem i da su povrede na glavi vidljive. Jedna od najšokantnijih priča bila je da je pjevačica usmrćena sa više od 30 udaraca u glavu drvenom palicom, iako je poslije petog puta već bila mrtva.

2. Sekta ubila Jelenu Marjanović

Dugogodišnja bliska prijateljica stravično ubijene pjevačice bila je njena kolegica Nada Topčagić. Više puta je izjavljivala da sumnja da je njenu prijateljicu ubila sekta.

– Pitali su me da li sumnjam na nekoga, a ja sam im ispričala šta mi je Jelena posljednje rekla i da se plašila pred smrt. Rekla sam da sumnjam da je neka sekta u pitanju i da su je lupili čekićem i onesvijestili. Sigurno je sekta, jer samo sektaši mogu tako zvjerski nekog da ubiju – pričala je nakon ubistva Nada koju je najviše potresla sudbina male Jane, pa dodala da se plaši za svoju sigurnost.

3. Porodične tajne Marjanovića

Od dana kada je pronađeno beživotno tijelo pjevačice i kada je njenom suprugu Zoranu Marjanoviću određen pritvor od 48 sati, u javnosti su počele da isplivavaju mračne tajne ove porodice i da se tu navodno krije enigma misterioznog ubistva.

Mediji su naširoko objavljivali da je Zoranova majka navodna iscjeliteljka, koju su mnogi nazivali vračarom. Ona je kasnije nekoliko puta odbila poligrafsko ispitivanje, a rijetko je odlazila na Jelenin grob jer je tvrdila da se tamo "osjeća loše" i da ne voli groblja.

I sam Zoran našao se u najvećem problemu kada je, nepunih 40 dana od zločina, javnosti otkrivena njegova SMS prepiska sa izvjesnom Radom iz Beča, sa kojom je razmjenjivao lascivne poruke i fotografije.

4. Čovjek sa štapom

Ova teorija se najviše dovodila u vezu sa drugom verzijom o tome kako je Jelena ubijena. Postala je aktuelna kada se tvrdilo da je Jelena usmrćena udarcima prvo drvenom palicom, a zatim i štapom. I Zoran je tad u policiji dao iskaz u kom je rekao da je kobnog dana kad je Jelena nestala video izvjesnog čovjeka sa štapom i da se sa njim mimoišao dok je panično tražio suprugu.

Kasnije je potragom utvrđeno da je taj misterizni "čovjek sa štapom" zapravo bio Kanis Veselinović (64), stanovnik Crvenke, koji je tad rekao da nije vidio ništa sumnjivo na nasipu tog 2. aprila. I on je prošao i poligrafsko testiranje. Inače inspektori su Zorana dovodili u Borču na nasip ne bi li prepoznao tog čovjeka. Sve koje je tada pogledao, a imali su štap, jer je više ljudi čuvalo stoku. On je tad rekao da to nisu oni.

5. Potraga za Nebojšom Rojkom

Javnost, mediji i policija nekoliko dana tragala je za mladićem Nebojšom Rojkom, koji živi u prvoj kući u ulazu u naselje Crvenka. Imao je dosije, bio policiji poznat odranije, a nakon ubistva pjevačice niko ga nije vidio. Javnost je povjerovala da će njegovim hapšenjem ovaj slučaj biti rasvijetljen. Međutim, ubrzo se saznalo da je Rojko pobjegao u Bosnu, ali ne zato što ima veze sa ubistvom pjevačice, već kako bi izbjegao izdržavanje zatvorske kazne. Prošao je poligrafsko ispitivanje u vezi sa ubistvom Jelene Marjanović.

6. Čamdžije sa Dunava

Jedna od teorija koja se dovodila u vezu sa nestankom i smrću Jelene Marjanović bila je informacija da čamdžija koji prevozi ljude od Crvenke do Zemuna preko rijeke zapravo zna ko je ubica, jer je Jelenino tijelo pronađeno na nekoliko stotina metara od Dunava.

Policija je ispitivala sve stanare obližnjeg vikend-naselja. Inspektore je zanimalo da li su te subote, 2. aprila po podne i predvečer, vidjeli nekog ko nije iz njihovog okruženja da se dovezao ili odvezao čamcem. Ni ova teorija nije pokazala rezultate.

7. Ubijena u Zemunu


Sedmicu poslije ubistva pojavila se teorija da je Jelena Marjanović ubijena, zapravo, u Zemunu, a da je u Borču donijeto tijelo. 

8. Mladić u bijelom dresu kraj Jeleninog groba

Da je ubica konačno uhvaćen svi su se ponadali 11. maja kada se na na četrdesetodnevnom pomenu pjevačici na groblju Zbeg pojavio nepoznat mladić u bijelom dresu. On je zapao za oko svima, porodici koja ga nije poznavala, pa čak i novinarima. Ubrzo je pozvana policija i oni su priveli mladića na ispitivanje. Na kraju je utvrđeno da je taj mladić samo bio Jelenin obožavalac, da je radio u lokalnoj mesari i da je želio da se oprosti od pjevačice koju je volio da sluša.

9. Teorije zavere - Osuđenik iz Zabele, mafijaš sa estrade, silovatelj

Jedna od teorija tvrdila je i da je Jelena Marjanović oteta i da iza toga stoji ubica osuđenik iz Zabele, koji je bio na slobodnom vikendu. Zatim kao mogući ubica spominjao se navnodno i neki mafijaš sa estrade kao i silovatelj koji se vratio na mjesto zločina je je prije 20 godina na istom nasipu silovao jednu djevojku.

10. Kamiondžija ubio Jelenu Marjanović

Jedna od posljednjih verzija koja se pojavila o mogućem ubistvu Jelene Marjanović bila je da je u zločin umiješan kamiondžija koji ubija po Austriji i Njemačkoj. Kamiondžija se dovodio u sumnju jer su njegove žrtve bile isto djevojke koje su džogirale i da je navodno ubio Jelenu dok je prlazio kroz Srbiju. Srpska policija dobila je molbu od kolega iz Njemačke i Austrije sa zahtjevom da im se dostavi cjelokupna dokumentacija u vezi s ubistvom Marjanovićeve.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.