REGION

Vučić razgovarao s Lavrovom: Rusija je prijatelj Srbije, nećemo u NATO

Avaz.ba

19.9.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Njujorku sa ministrom vanskih poslova Rusije Sergejom Lavrovom, a sagovornici su istakli iskreno prijateljstvo dvije zemlje i dalji rad na poboljšanju odnosa na svim nivoima.

Lavrov je istakao da je Srbija stub stabilnosti na Zapadnom Balkanu i prijatelj Rusije, čiji će teritorijalni integritet i suverenitet Ruska Federacija uvijek podržavati. 

- Rusija je istinski prijatelj Srbije i mi ćemo i ubuduće da radimo na poboljšanju saradnje na svim nivoima, političkom i ekonomskom naročito- istakao je Vučić, kaže se u saopštenju kabineta predsjednika Srbije, kojeg prenose beogradski mediji. 

Kako se navodi, Vučić je zahvalio na podršci koju Rusija pruža Srbiji, kako u UN, tako i na međunarodnim forumima, kao i na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Naglasio je i da Srbija nema namjeru da postane članica NATO ili bilo koje druge vojne organizacije, kao i da ne planira uvođenje sankcija Rusij. 

Lavrov je posebno naglasio značaj formiranja industrijske zone između Srbije i Rusije i rekao da, inače intenzivni, bilateralni odnosi mogu i moraju da budu još bolji, navedeno je u saopštenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.