REGION

Dvije teorije o mjestu zločina: Jelena je ubijena na stepenicama ili u studiju - i za obje postoje neoborivi dokazi!

Avaz.ba

20.9.2017

Iako se do sada vjerovalo da je pjevačica "Zvezda Granda" Jelena Marjanović 2. aprila 2016. godine ubijena na nasipu u Borči, gdje je prije nestanka navodno trčala, sve su češće spekulacije da se brutalan zločin dogodio na nekom drugom mjestu. Također, i tok policijske istrage vodi u tom pravcu, da je tijelo usmrćene Jelene samo naknadno bačeno u kanal. 

Postoji nekoliko teorija o mjestu na kojem se ubistvo desilo.

Prema jednom scenariju, supružnici Jelena i Zoran Marjanović  posvađali su se u porodičnoj kući u Borči. Kako piše Telegraf, postoji mogućnost da je Zoran tada gurnuo ženu niz stepenice, a potom, dok je bespomoćnno ležala na podu njihove kuće, dohvatio šarafciger ili neki drugi predmet i nasrnuo na nju.

Ono što je nesumnjivo utvrđeno jeste da je ubica besomučno i zvjerski tukao Jelenu po glavi oštrim predmetom. Udario  je na desetine puta, što je, prema riječima naših sagovornika, odlika zločina iz strasti.

- Pretpostavlja se da je privedeni Marjanović odvukao tijelo u kupatilo da bi dotukao Jelenu i uklonio tragove. On je navodno Jeleni varikinom prao prste da bi uništio sve dokaze da on stoji iza zločina. Tijelo je potom zamotao u deku ili tepih, a potom i abrazivnim sredstvima uklonio tragove krvi s poda, tepiha, kao i u kupatilu - kaže izvor ovog lista.

Izvor iz istrage dodaje da dosadašnja istraga pokazala da je poslije zločina Zoran Marjanović otišao na nasip u Crvenki i prijavio policiji nestanak supruge.

Prema drugoj teoriji, 14. aprila pronađeni su dokazi koji su odmah ukazali da je moguće mjesto zločina upravo dom Marjanovića, tačnije studio koji se nalazi u sklopu kuće.

- Na to, naime, upućuje krpa sa skorjelom krvi koja je viđena na prozoru toaleta pored studija - kaže sagovornik iz istrage.

On podsjeća da su iz kuće Marjanovića odnijeti tepih, odjeća i obuća ukućana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.