REGION

Tajne šifre Marjanovića: Prisluškivani razgovori otkrivaju kako su lagali policiju

( Informer.rs)

Informer.rs

20.9.2017

Članovi porodice Marjanović u šiframa su se skoro godinu i po dana dogovarali kako da lažu policajce i zametnu tragove zvjerskog ubistva Jelene Marjanović.

Policajci angažirani na istrazi ovog zločina kažu da je suprug Zoran poslije svakog saslušanja u policiji pozivao oca, majku i brata i usklađivao s njima priče o Jeleninom ubistvu! Marjanovići su, naime, bili svjesni da se njihova komunikacija prati, pa su u svojim razgovorima koristili šifre. Za mjesto ubistva koristili su riječ "pijaca", a za Jelenu "paradajz"!

Tako su sredinom marta ove godine bili u strašnoj panici da su provaljeni i da će biti pohapšeni. Otac je tada pozvao Zorana na mobilni i rekao mu: "Gužva je na pijaci, svi traže paradajz..." 

Zoran je odgovorio ocu da je "pijaca prazna i da nema šanse da je ostalo paradajza"!?!

Zacrtane priče

Izvor koji već godinu i po dana učestvuje u istrazi ubistva pjevačice ''Granda'', otkriva nam kako su sve pratili telefonsku komunikaciju između Marjanovića, koji su od samog početka bili sumnjivi.

- Najprije pozovemo Zorana na saslušanje, a njegovog brata Miloša ostavimo za sat vremena poslije završetka razgovora sa Zoranom... I onda Jelenin muž odmah poslije saslušanja prvo pozove brata, s kojim usklađuje priču. Tako jednom prilikom Miloš pita Zorana: "Šta si pričao o pijaci, šta si rekao kad smo išli u kupovinu? Je l' ima nešto novo za paradajz?", a ovaj bi mu odgovarao, koristeći iste riječi. Bilo je potpuno očigledno da koriste šifre, jer niko normalan poslije saslušanja u policiji ne bi pričao sa bratom o pijaci i paradajzu - objašnjava izvor iz istrage.

Prema njegovim riječima, identična situacija zapažena je i poslije saslušavanja Zoranovih roditelja, Vladimira i Zorice. I oni su također između sebe i u razgovorima sa sinovima pominjali "pijacu i paradajz"!?!


- U martu ove godine Marjanoviće je uhvatila strašna panika da će ih sve pohapsiti. Vladimir je tada doslovice rekao Zoranu: "Gužva je na pijaci. Svi i dalje traže paradajz." A Zoran mu je odgovorio: "Nema šanse, pijaca je skroz prazna, nema šanse da je ostalo paradajza." Očigledno je, dakle, da su razgovarali o zametanju tragova i da su jedno drugom čuvali leđa... - naglašava iskusni policijski operativac.

Inače, kao ključni dokaz protiv Zorana Marjanovića, kaže naš izvor, izdvojio se trag blata sa njegovih patika i pantalona, koje je potpuno isto kao blato nađeno na kosi i razbijenoj lobanji ubijene Jelene, čije je tijelo 3. aprila u zoru nađeno u kanalu pored nasipa u Borči.

- To nedvosmisleno dokazuje da je Zoran odbacio Jelenin leš u kanal! Iako smo od početka znali da se radi o tragovima potpuno istog blata na Zoranovoj garderobi i na mrtvoj Jeleni, bila su potrebna čak tri vještačenja i više od godinu dana da bi tužilaštvo prihvatilo to poklapanje kao dokaz. Prvim vještačenjem u Srbiji utvrđeno je da su uzorci blata identični sa sigurnošću od oko 60 posto, što tužilaštvu nije bilo dovoljno da bi to iznijeli na sud kao dokaz - navodi naš sagovornik, koji otkriva da je vještačenje krunskog dokaza obavljeno u inostranstvu:

- U inostranstvu je urađeno još jedno preciznije vještačenje, koje je utvrdilo poklapanje uzoraka blata od 90 posto. Međutim, tužioci opet nisu bili zadovoljni tim procentom, pa su uzorci poslani na supervještačenje u jedan od najpoznatijih svjetskih instituta. Tad smo dobili potvrdu o poklapanju od čak 97 posto. Tužilaštvo je konačno tim vještačenjem bilo zadovoljno i dat je nalog da se Marjanović uhapsi. Cijeli taj proces vještačenja, s obzirom na to da je rađen u inostranstvu, trajao je mjesecima, zato je i istraga potrajala malo duže.

Ribanje "varikinom"

Podsjetimo, pjevačica Jelena Marjanović je 3. aprila pronađena mrtva, smrskane glave, u kanalu pokraj nasipa u Borči. Obdukcijom je utvrđeno da je ubijena dan ranije, sa čak 34 udarca u glavu nekim tupim predmetom, najvjerovatnije kamenom.

Sumnja se da je ubijena 2. aprila 2016. u kupatilu porodične kuće u Borči, poslije svađe i tuče sa Zoranom. Još nije poznato ko joj je zadao smrtonosne udarce u kupatilu, Zoran ili neko drugi od ukućana, ali je gotovo izvjesno da su svi umiješani u prikrivanje zločina. Sumnja se da je Jelenino tijelo poslije ubistva u tepihu ili ćebetu odnešeno do nasipa i bačeno u kanal. Zoran je potom 2. aprila uvečer policiji prijavio da mu je žena nestala poslije džoginga na nasipu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.