REGION

Horor na školskom igralištu: Pas izujedao djevojčicu po licu, krvi bilo posvuda

( Ilustracija)

Avaz.ba

20.9.2017

Desetogodišnja Dunja, učenica trećeg razreda OŠ "Nikola Tesla" u Vinči u Srbiji, zadobila je ozbiljne povrede kada ju je u školskom dvorištu, tokom velikog odmora, izujedao bijesan pas.

- Dunja je na velikom odmoru izašla u dvorište škole. Mnogo voli životinje, pa je pružila ruku dobro poznatom psu koji je i tog jutra bio u školi. Iz nama nepoznatog razloga, pas je tada skočio, oborio je na pod i ujeo za lice, a nakon toga počeo da joj čupa ruku. Uspjela je da se odbrani, nekom višom silom, i utrči u školu, piše Kurir.

- Prvi prizor koji sam ugledao kada sam došao bio je strašan, komadi njenog mesa su joj bili na majici - rekao je Dušan Dedić, otac napadnute djevojčice.

Dunja je prvo odvedena u Dom zdravlja Vinča, zatim je prebačena u Tiršovu.

Ima tri reza na licu, sedam kopči, a ruka joj je u zavoju. Srećom, nije bilo preloma, ali trenutno joj je jedno oko zatvoreno, a povrijeđenu desnu šaku ne može da stegne.

- Izbjegnuta je velika tragedija, mogla je biti arterija ili oko, ali ona se tako hrabro borila. Čeka je još ispitivanje na Infektivnoj klinici, da se utvdi da li ju je pas inficirao - dodaje zabrinuti otac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.