REGION

Privatni forenzičari tvrde da Jelena sama otkriva svog ubicu: Slijedi obrat, imamo sedam novih tragova u slučaju Marjanović

Avaz.ba

21.9.2017

Centar za forenzička istraživanja (CIF) prilikom rekonstrukcije ubistva Jelene Marjanović došao je do novog šokantnog zaključka - Jelena je ubijena dan ranije!? 

Kako za list kaže Nenad Šipka, direktor CFI, nadležnim organima dostavljeno je 7 prijedloga za istražne radnje na osnovu njihove djelimične rekonstrukcije ubistva. Kako navodi, najmanje jedan od njih je usvojen i analiziran, a tu je i još detalja koje ukazuju na mogućnost da je Jelenino tijelo bačeno u kanal u noći između petka i subote (prvi na drugi april), a ne između subote na nedjelju, kako se sve vrijeme tvrdilo, što baca dodatnu sumnju na supruga Zorana.

Među njima se posebno izdvaja to što je Jelena posljednji put viđena (pod tim se ne podrazumijevaju članovi porodice Marjanović) u petak, 1. aprila, oko 17.30 sati.

Inače, ovaj istraživački centar iz Novog Sada angažovala je porodica Krsmanović jer istraga traje predugo. Taj centar radi i na slučaju ubijenih gardista na Topčideru.

- Mi smo izašli na teren, na nasip gdje je Jelena nestala, 9. aprila, godinu i sedam dana od njenog ubistva. Tada smo izvršili lasersko ispitivanje, te smo zaključili da nema nikakve varijante da je ona ubijena na nasipu. Mi smo počeli našu istragu od izjave Zorana Marjanovića, koju je dao pred policijom, a gdje je rekao da su trčali na nasipu. Krenuli smo od toga i samim gledanjem nasipa, isključili smo mogućnost da je ona tamo ubijena - navodi Šipka.

Potraga za Jelenom trajala je nekoliko sati, nasip je pročešljan nekoliko puta, međutim tijelo je pronađeno tek sutradan oko 13 sati.

- Zahvaljujući advokatskoj kancelariji Savić, mi smo dobili informaciju da je Jelenino tijelo bilo skroz pokriveno vodom, što znači da ukoliko je tijelo u vodi bilo duže od sat vremena, najvjerovatnije je da ga pas ne bi ni osjetio - navodi on.

Prema riječima Nenada Šipke, nije postojala mogućnost da neko preko dana doveze Jelenin leš a da ga neko ne primijeti jer na nasipu uvijek ima šetača.

- Da je ona oteta na nasipu, ko bi je vraćao i zašto? Ko bi se usudio na tako nešto? Postojala je varijanta da je poznavala nekog ko je bio u kolima i čekao je na smetljištu. Međutim, članovi njene porodice su tu sumnju opovrgnuli, ističući da ona ni sa kim ne bi sela u kola a da ostavi Zorana i Janu - naglašava on.

Prema njegovim riječima, saradnik u CFI koji je radio u Vojsci Srbije istakao je da je pas koji je tragao za Jelenom kada je ona nestala morao da osjeti leš na nasipu.

- Jedan jako bitan detalj jeste taj da je Jelena takoreći sama pronašla svog ubicu. Tragovi krvi na njenoj odjeći i na licu su ukazali na njene položaje. Njena majica nije bila natopljena krvlju na nasipu, što isključuje bilo koji njen položaj gdje bi glava bila u vertikalnom položaju. Jer bi se u tom slučaju krv morala slivati na majicu - naglašava naš sagovornik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.