REGION

Vladimir Marjanović, Jelenin svekar, policiji jednu stvar mora objasniti: Svakog časa može dobiti poziv koji ne smije odbiti

Avaz.ba

22.9.2017

Vladimir Marjanović, otac Zorana Marjanovića, osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene Krsmanović Marjanović, mogao bi da bude sljedeći koga će policija privesti na informativni razgovor povodom ubistva njegove snahe.

Prema teoriji koja se još uvijek ispituje, a kako Alo prenosi, postoji sumnja da je njegov zadatak je bio da se "otarasi" tijela. Kako piše ovaj medij, čak postoji mogućnost da Vladimir nije ni vidio ko je ubio Jelenu, ali da je možda učestvovao u skidanju tragova i bacanju tijela.

Prema njihovom pisanju, ono što svakako baca sumnju na Vladimira jeste i njegova konstantnost u javnosti od prvog dana do hapšenja njegovog sina. On je bio taj koji je komunicirao sa medijima, ali se sumnja i da je sina drogirao "bensedinom" svaki put kada bi kretao u policiju.

- Sumnja se da je Vladimir kada je Zoran prije 17 meseci uhapšen kontrolisao sina i istragu. Postoje indicije da je prije nekoliko dana, kada je policija ponovo zakucala na vrata kuće Marjanovića u Borči, Vladimir bio taj koji je brzo reagovao. Prije nego što je Zoran odveden u policiju, sumnjajući da opet ide na poligraf, Vladimir je uspio da mu krišom u usta stavi tabletu za smirenje, kao što je to činio i uoči prethodnih testiranjima. Bio mu je plan da smiri sina i pomogne mu da opet prevari mašinu. Međutim, Zoran je odveden u tužilaštvo i zadržan u pritvoru - priča sagovornik Alo.

Ono što će inspektori pokušati da izvuku od Vladimira jeste zbog čega se trudio da ima solidnu komunikaciju sa medijima, u kojima je pričao sve najljepše o svojoj ubijenoj snahi, uvijek provlačeći tezu da porodica, a prije svega Zoran, "mnogo trpi i pati".

Naravno, ovo je samo još jedna, u moru pretpostavki, i veoma lako može da se ispostavi kao neosnovana, ali policija istražuje sve opcije kako bi što prije otkrili ko je počinio zvjersko ubistvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.