REGION

Progovorila o svemu| Ispovijest ljubavnice muža ubijene pjevačice: Istina je, dugo sam u vezi sa Zoranom Marjanovićem

Avaz.ba

22.9.2017

Istina je da sam u dugoj vezi sa Zoranom Marjanovićem. Uz njega sam srcem i dušom. Zauvijek ću biti s njim i mnogo ga volim. Bila sam mu podrška od prvog trenutka. Zaboljele su me neistine u medijima i riješila sam da otkrijem istinu.

Identitet djevojke

Ovim riječima počela je ispovijest za Kurir Zorica Mitrović (31), nova djevojka Zorana Marjanovića, koji je prošle sedmice uhapšen zbog sumnje da je umiješan u ubistvo supruge Jelene Marjanović (33) u aprilu 2016.

Kurir je otkrio identitet misteriozne devojke, za koju se posljednjih dana spekulisalo da li je u vezi s uhapšenim mužem pokojne pjevačice. Zorica Mitrović odlučila je ispriča sve o strasnoj vezi sa Zoranom Marjanovićem, koji je inače sve vrijeme nakon ubistva supruge pričao da mu ne pada na pamet da ulazi u novu vezu i da nije prebolio Jeleninu smrt.

- Priče koje se ovih dana pojavljuju u pojedinim medijima uopšte me ne dotiču niti me potresaju. Ne obazirem se na ljude koji pokušavaju da mu naude i da ga proglase monstrumom i ubicom. Takođe, želim da napomenem da smo se upoznali nakon Jelenine smrti. Na prvom mjestu, njega volim i cijenim kao čovjeka. Prijatelj poput njega se čuva jer, nažalost, danas je malo takvih ljudi kao što je on. Za tako kvalitetnog čovjeka ne bih žalila ni svoj život da dam. Čast mi je što se zove mojim prijateljem, pa onda sve ostalo - priča Zorica.

 Ona za Kurir otkriva dramatične detalje hapšenja Zorana Marjanovića. U noći kada su ga hapsili, u petak 15. aprila, Zorica je bila sa Zoranom i nasrnula je na policajce, što je i sama priznala.

- Tačno je, krenula sam na policiju, ali su me zaustavili prijatelji koji su bili tu. Da to nisu uradili, ne znam šta bi bilo. Poludjela sam kad sam vidjela da mog nevinog čoveka vode u zatvor. Velika nepravda je učinjena nad Zoranom. Svim silama ću se boriti da to i dokažem jer on je nedužan. Život ga je trgao i lomio sa svih strana. I nakon svega, ni sada ga ne štedi, niti pita može li on to sve?? Ali jak je on, jer mu Bog daje snagu za njega i za one kojima je potreban - priča Mitrovićeva.

 Zorica kaže da se zajedno s porodicom Marjanović bori za svog partnera.

Tim advokata

- Angažovali smo tim najboljih advokata, vrlo uspješnih u dokazivanju nebrojenih pokušaja namještaljki. Zemlju i vasionu ćemo okrenuti, ali ćemo dokazati da je ovo pokušaj namještaljke nedužnom čovjeku, do Boga ćemo ih tjerati osim ako neko ne poruči i ubistvo za mene, jer mnogo pričam za njihov ukus.

Ali tu je Zoranova porodica, koja je časna i poštena, koja je uz njega i koja će za istinu i pravdu dati život ako treba. Borit ćemo se svi da ga izbavimo iz zatvora - završava ona.

Zoran Marjanović je nakon ubistva supruge Jelene nekoliko puta oštro demantovao bilo kakvu ljubavnu vezu i naglasio da još uvijek nije preboleo Jelenu.

- Kakva, bre, nova djevojka?! Mogu da kažem da su te čaršijske priče o tome da imam djevojku čista glupost. Moje rane na duši su još svježe i velike. Evo, da budem iskren, još se nisam vratio poslu jer mi je mnogo teško. A pošto se nisam vratio poslu, nisam u kontaktu s ljudima sa estrade, tako da ne postoji nikakva pjevačica. Ne mogu da kažem da ću cijeli život u budućnosti ostati sam, ne znam šta će biti, ali sada u mom srcu nema mjesta za drugu ženu - rekao je Zoran i dodao da u njegovoj duši vlada velika pustoš, ali da se bori zbog kćerke Jane i sina Uroša iz prvog braka.

Zorica otkriva kako se upoznala sa Zoranom i kako je počela njihova ljubav.

- Upoznali smo se preko društvenih mreža nakon nesreće koja mu se dogodila. Od početka sam bila ubijeđena da je nevin i da on nema veze s ubistvom Jelene. Pokrenula sam na Facebooku grupu „Podrška Zoranu Marjanoviću“ i pokušala da ga odbranim od svakodnevnih napada i neistina. Nakon nekoliko mjeseci smo se upoznali i tako je počela naša ljubav - priča Zorica i još jednom negira da su se oni poznavali i bili u vezi prije nego što je ubijena Jelena Marjanović.

Zoran Marjanović, koji je sve vrijeme tvrdio da je vjeran supruzi Jeleni i da je u dubokoj žalosti, razmjenjivao je vruće ljubavne poruke s gastarbajterkom iz Austrije. Zoran se prije četrdesetodnevnog pomena ubijenoj Jeleni dopisivao sa izvjesnom Radom M. iz Beča, rodom iz Koceljeve.

Naime, u noći između 10. i 11. maja, neposredno pred pomen pokojnoj supruzi, Zoran se satima dopisivao s Radom M., kojoj je pisao o „pravednicima, Hristovim vitezovima koji najavljuju njegov ponovni dolazak“.

Dopisivanje su započeli u ponoć, a poslije tri sata kontinuirane prepiske s lascivnim, seksualnim tonom, pričali su i o pokojnoj Jeleni. Zoran je čak poslao Radi sliku na kojoj je nag do pojasa.

Rada je prepisku sa Zoranom pokazala medijima, a kasnije je tvrdila da je navodno u ulozi zavodnice poslužila kao seksualni mamac na koji je udovac ubijene pjevačice trebalo da se upeca. Marjanović je tada demantovao bilo kakvu vezu s Radom i tvrdio da mu je sve namješteno.

Negirao da je ubio suprugu 


Marjanović je uhapšen u petak, 15. septembra, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva. Na teret mu se stavlja krivično djelo teško ubistvo, za koje je zaprijećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Marjanović je i ranije privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza. On je 16. septembra na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu negirao da je ubio suprugu.

 Tada je rekao da je 2. aprila 2016. bio sa suprugom i kćerkom u šetnji u Borči, nakon čega je Jelena produžila na džoging, a on se vratio s kćerkom kući oko 15-16 sati.

 Nestanak supruge prijavio je oko 20 sati, a njeno tijelo pronađeno je sutradan na nasipu u Borči.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.