REGION

Supervještačenjem utvrđeno: Jelena Marjanović umrla u najvećim mukama, od batina joj pukle slezena i bubna opna

( Ilustracija)

Avaz.ba

7.10.2017

Jelena Marjanović (33), pjevačica "Granda", za čije ubistvo se sumnjiči njen suprug Zoran Marjanović (39), brutalno je pretučena sa devet udaraca po glavi.

Kako ''Telegraf'' saznaje supervještačenjem je utvrđeno da je Marjanovićeva preživjela torturu i da je umrla u najvećim mukama.

Prema riječima izvora iz istrage, dopunsko vještačenje patologa otkrilo je da je pjevačica zadobila više udaraca po cijelom tijelu, od kojih joj je pukla slezena i bubna opna.

- Na osnovu novih saznanja pretpostavlja se da je Jelena Marjanović bila žrtva pomahnitalog napadača koji ju je udarao pesnicama po tijelu, glavi, a najviše po stomaku. Od siline udaraca, nesretna žena je zadobila rojne povrede unutrašnjih organa koje su dovele do unutrašnjeg krvarenja - priča sagovornik.

Kako dodaje, Marjanovićeva se grčevito borila da bi se izvukla iz ruku nasilnika, o čemu svjedoče i odbrambene povrede po njenom tijelu.


- Napadaču ni to nije bilo dovoljno, pa je zgrabio tup predmet i smrskao joj glavu. Utvrđeno je da ju je udarao po potiljku, a na lobanji je imala više teških rana, dok joj je lice ostalo nepovrijeđeno - objašnjava izvor.

Prema njegovim riječima, sumnja se da je porodična kuća Marjanovića poslije zločina očišćena varikinom i drugim abrazivnim sredstvima, što je potvrđeno i dopunskim vještačenjem.

- Prsti nastradale Jelene također su bili poliveni varikinom da bi se uništili svi dokazi koji bi napadača mogli da dovedu u vezu sa zločinom. Osim toga, tragovi abrazivnih sredstava otkriveni su i u dnevnoj sobi kuće u kojoj je pjevačica živela sa svekrom Vladimirom, svekrvom Zoricom, djeverom Milošem, suprugom Zoranom i kćerkicom Janom. Svi ti novi tragovi i dokazi u istrazi potkrepljuju sumnje da je Jelena usmrćena u domu Marjanovića, nakon čega je njeno tijelo bačeno u kanal - kaže izvir iz istrage.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.