REGION

Od svetice do preljubnice: Izmišljeni ljubavnik motiv ubistva Jelene Marjanović

Avaz.ba

12.10.2017

Izmišljeni ljubavnik kojeg Marjanovići sa Vladimirom na čelu spominju u slučaju ubistva Jelene Krsmanović mogao bi da bude uzrok abnormalne ljubomore koja je mogla da dovede do ubistva pjevačice.

Brutalno ubistvo pjevačice 2. aprila 2016. definitivno je zločin iz strasti. To dokazuju njene povrede na glavi: imala je devet ubodnih rana, borila se za život i krvnički je premlaćena do smrti. Da iza toga mora stajati zločin iz strasti za "Blic" su redom potvrdili vodeći forenzičari.

Želja Marjanovića da navode na pogrešne tragove bukvalno je od početka bila očigledna: redom su mijenjali iskaze od toga da je Jelena svetica i porodična žena do toga da je lakog morala i imala nekoliko muškaraca, i na kraju ljubavnika. I jedno i drugo je više puta rekao Vladimir Marjanović, otac Zorana Marjanovića koji je zbog sumnje da je umiješan u ubistvo svoje supruge uhapšen 15. septembra ove godine, 17 meseci nakon strašnog zločina.

Glumi žrtvu

Tada je u prvi plan Vladimir hitno izbacio misterioznog, izmišljenog ljubavnika. Čovjeka koji je navodno postojao u Jeleninom životu, ali za koga apsolutno niko nije znao.

- Jelena nikada nije mogla da ima ljubavnika i to svi znaju. Prvo zato što je uvijek bila u Zoranovoj pratnji, drugo uvijek je neko od njegovih članova porodice morao da zna gdje je ona. Zoran joj je čitao bukvalno sve poruke i na telefonu i na Facebooku- redom su ispričali Jelenini bliski prijatelji, ali i njena sestra Teodora Krsmanović. 

Zbog toga je otkazana teorija da je ona mogla imati ljubavnika. 

Međutim, kako su za "Blic" objasnili forenzički psiholozi, Zoran Marjanović ima problematičnu i kompleksnu strukturu ličnosti. Prije svega, on je okrenut ka sebi, samoljubiv, narcis. S druge strane, sve vrijeme glumi žrtvu, pretjerano želi da dokaže da je nevin i isključivo se bavi sobom.

Zoran Marjanović je često isticao da je sa Jelenom imao toliko blizak odnos da se nikada nisu razdvajali i da je njihova ljubav bila velika.

Ali s druge strane, nakon svih priča njenih prijatelja, nerazdvajanje zbog ljubavi ispalo je kao nerazdvajanje zbog ljubomore. 

Kako je objasnio forenzički psiholog i sudski vještak Milan Kostić, iza slike Marjanovića da je u njihovom životu sve najljepše, zapravo se mogla kriti potpuno suprotna slika.

- To je nešto u šta svako ko se bavi ovim poslom može vrlo brzo da posumnja, upravo zbog te prenaglašenosti, jer tu postoji potreba da se prenaglašavanjem idealnog i savršenog prikrije nešto što je daleko od toga i što krije često sasvim suprotne epizode, ako ne i trajne odnose između partnera - navodi naš sagovornik.

Upravo to pokazuje da je moguće da je zapravo sve vrijeme pretjerana ljubomora i umišljenost da postoji misteriozni ljubavnik dovela do surovog ubistva i krvoprolića na najbrutalniji mogući način.

Prvi svjedoci u ovom slučaju, koji će govoriti i o odnosu Jelene i Zorana, pričaće 16. oktobra. Upravo je Vladimir među prvim svjedocima i očekuje se da kao što je i do sada govorio za sve nastavi da okrivljuje imaginarnog ljubavnika, dajući i dalje kontradiktorne izjave. 

Bila je kao robinja u kući 

- Jelena je bila pod kontrolom Zorana Marjanovića. On je birao šta će da obuče, koje lijekove će da pije, koliko će da trenira. Želio je da potpuno upravlja svakim segmentom njenog života, ali posebno njenom karijerom - ovako je za „Blic“ ispričao prijatelj Jelene Krsmanović. 

Oni su istakli da je Jelena bila zadužena za sve u kući i da im je bila kao rob.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.