REGION

Ovo su tri ključna dokaza zbog kojih je Zoran Marjanović i dalje u pritvoru: On će u ponedjeljak biti saslušan

Telegraf.rs

Avaz.ba

13.10.2017

Zoran Marjanović nalazi se u pritvoru od 15. septembra, kada je uhapšen zbog sumnje da je umiješan u ubistvo supruge Jelene Marjanović 2. aprila, u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka u Borči. Njemu je još tada određen pritvor do 30 dana kako ne bi utjecao na svjedoke, koji ističe za dva dana, a neizvjesno je šta će se nakon toga destiti.

1. ZORANOV DNK

Svi detalji koji su isplivali, bacaju sumnju upravo na Zorana i njegovu porodicu.

Policija je trag Zoranovog DNK pronašla još prije godinu dana, odnosno odmah nakon ubistva pjevačice, ali je tada tužilaštvo smatralo da to nije dovoljan dokaz za hapšenje Zorana Marjanovića. Međutim, tokom dalje istrage analizom je utvrđeno da je blato sa njegovih pantalona podudarno onom na Jeleninoj kosi, prenosi Telegraf.

Na fotografijama napravljenim u vrijeme potrage blato se vidi samo na Zoranovim pantalonama iako je taj dan bio sunčan i blata nije bilo, izuzev u kanalu gdje je pronađena Jelena.

2. OBDUKCIJA

Pored stravičnih povreda koje su na tijelu Jelene Marjanović konstatovali ljekari sudske medicine, na leđima su primijetili i oderotine, koje su im ukazale da ju je neko vukao po zemlji, a potom bacio u vodu.

Pjevačica Jelena Marjanović ubijena je sa najmanje deset udaraca čvrstim predmetom u potiljak, od kojih joj je lobanja smrskana, kosa počupana, a od siline udaraca polomljeno joj je i nekoliko zuba!

Dopunsko vještačenje patologa otkrilo je da je pjevačica zadobila više udaraca po cijelom tijelu, od kojih joj je pukla slezina i bubna opna.

- Devet jezivih kratera na njenoj glavi ukazuju da je ubici pao mrak na oči i da je počinio zločin iz strasti! Kada se žrtvi nanese veliki broj povreda na maloj površini tijela, jedna pored druge, to je jasan znak da je riječ o ubistvu seksualne prirode! U ovom slučaju je jasno da Jelenino ubistvo ima seksualni motiv, dok ubica ima poremećene seksualne afinitete - kaže priznati ekspert, koji je insistirao na anonimnosti.

3. SASLUŠANJE I SVJEDOCI

Među svjedocima se nalazi devetero ljudi, koji se mogu podijeliti u tri grupe: Jelenini prijatelji i rođaci, porodica Marjanović i njihovi prijatelji, ali i ljudi koji su čuvali malu Janu.

Vladimir i Miloš Marjanović, otac i brat Zorana Marjanovića bit će saslušani zajedno sa Teodorom Krsmanović, sestrom ubijene pjevačice Jelene, 16. oktobra.

Miloš se nedavno oženio svojom dugogodišnjom djevojkom Milicom i to dok mu je rođeni brat u zatvoru jer se sumnjiči za Jelenino ubistvo. Miloš kao i njegova majka Zorica držao se daleko od medija i nikada nije želio da priča o misterioznoj smrti svoje snahe, zbog čega se uvijek sumnjalo da zna više nego što izgleda, ali da to vješto krije.

Ovaj put na saslušanje će biti pozvana i njegova supruga Milica, koja bi mogla otkriti mračne tajne Marjanovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.