REGION

Nova jeziva igra širi se regionom: Djeca skaču s terase na terasu dok se snimaju, pa za dlaku izbjegnu strašnu smrt

Avaz.ba

13.10.2017

Djeca u Srbiji sve češće rizikuju sopstveni život zbog pokušaja da naprave selfi fotografiju na neobičnom i opasnom mjestu, upozoravaju stručnjaci, a piše Informer. 

Zbog ovog fenomena bolnice širom Srbije pune su djece sa slomljenim nogama i rukama, teškim opekotinama, ubodima od šiljaka, a neki su čak i za dlaku izbjegli smrt.

Situacija je sve alarmantnija, jer nam djeca više ne biraju ni vrijeme ni mjesto gdje će snimiti selfi, pa se tako penju na visoke ograde, skaču po vozovima, pale vatru i gutaju dim... i to su samo neke od suludih ideja kojima pribjegavaju zarad kojeg "lajka" više.

- Nedavno sam imao pacijenticu, srednjoškolku, koja se nabola na velike šiljke, jer je selfi željela da napravi na ogradi jedne kuće. Tu je i već poznat slučaj dječaka koji je usne namazao uljem, pa ih zapalio, želeći svima da pokaže kako je on gutač vatre. Jedan osnovac je za dlaku izbjegao smrt kada je preskakao terase na drugom spratu zgrade dok je u jednoj ruci držao telefon i sve to slikao - priča za Informer pedijatar dr. Saša Milićević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.