REGION

Moguće rješenje ubistva: Zoranovoj ljubavnici provjeravaju telefon

Avaz.ba

15.10.2017

Zorica Zoka Mitrović, ljubavnica Zorana Marjanovića (39), osumnjičenog za teško ubistvo supruge Jelene Krsmanović-Marjanović (33), pjevačice „Granda”, mogla bi da bude jedna od ključnih ličnosti u razrješavanju tog misterioznog zločina, saznaje „Alo!”.

Naime, kako je „Alo!” pisao, Zoran na sve moguće načine pokušava da stupi u brak sa Mitrovićevom kako bi je oslobodio svjedočenja u postupku i na taj način se osigurao da ona neće podleći pritiscima i da neće ispričati neke detalje koji bi mogli da budu pogubni po njega.

Da je Zoranova ljubavnica itekako interesantna za ovaj slučaj potvrdio je i Nebojša Milosavljević, punomoćnik 11 članova porodice Krsmanović.

- Insistirat ćemo da se u daljem toku istrage preko baznih stanica utvrdi gdje je Zorica Mitrović bila u vrijeme Jeleninog ubistva, kao i da se uporede signali njenog i Jeleninog mobilnog signila. Isto tako, vrlo je važno utvrditi s kim je Zorica razgovarala u vrijeme izvršenja krivičnog djela, kao i sa kojeg mjesta je upućivala pozive i ko je nju zvao u to vrijeme. Također ćemo tražiti da se provjeri i njen listing poziva dan poslije zločina. Na taj način bi mogli da se otkriju novi, itekako značajni detalji - objašnjava Milosavljević.

On kaže da će, kao pravni zastupnik Krsmanovića, insistirati i na tome da se vide i uporede bazne stanice signala sa telefona ostalih članova porodice Marjanović, kao i njihovi listinzi poziva, jer je neophodno utvrditi sa kim su oni komunicirali i gdje su se kretali u kritično vrijeme.

Nebojša Milosavljević dalje naglašava da će porodica Krsmanović, ukoliko Zoran i nakon saslušanja svjedoka u istrazi ostane u sferi osumnjičenog, zahtijevati njegovo neuropsihijatrijsko vještačenje.


- Jelena je ubijena na divljački način. Od svih tih udaraca po glavi, zbog kojih ona ima rupe na lobanji i zbog kojih su joj poispadali zubi, ona je demolirana. Samo je neuračunljiva ili drogirana osoba sa visokim stepenom gnjeva mogla da ubije na taj način - ističe sagovornik i dodaje:

- Način na koji je Jelena ubijena ukazuje na čistu ljudsku patologiju i destrukciju. Dugo radim ovaj posao i svačega sam se nagledao, tako da mi je teško da povjerujem da je neko normalan i uračunljiv mogao da izvrši takvo ubistvo.

Poznati advokat dalje naglašava da bi od izuzetnog značaja za rješavanje tog zamršenog slučaja mogao biti život pokojne Jelene.

- Istraga mora da se usmjeri i na ličnost žrtve. Da se do detalja razotkrije njen stil života, njene svakodnevne navike i afiniteti. Mislim da bi tu možda trebalo tražiti motiv. Jer teško je neke radnje u ovom slučaju smatrati nemotivisanim - kaže Milosavljević, koji se osvrnuo i na saslušanje svjedoka, koje je zakazano za ponedjeljak, 16. oktobar, u Višem tužilaštvu u Beogradu.

- Zoranovi brat i otac nisu u obavezi da svjedoče, ali bi njihova saznanja mogla biti veoma interesantna - pojasnio je sagovornik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.