REGION

Šešelj: Zoran Marjanović nije ubica i odmah mu dajte status svjedoka-saradnika

Avaz.ba

16.10.2017

Lider SRS Vojislav Šešelj predlaže da se Zoranu Marjanoviću ponudi status svjedoka saradnika kako bi za manju kaznu i druge povlastice otkrio sve što zna o zvjerskom ubistvu svoje supruge Jelene i tako konačno doveo do hapšenja monstruoznog zločinca. 

Šešelj čvrsto vjeruje da Zoran nije neposredni ubica, ali je isto tako ubijeđen da zna sve o zločinu koji više od godinu i po dana potresa cijelu Srbiju. Zato smatra da bi dogovor sa njim mogao biti najbrži način da se utvrdi puna istina, piše Kurir.

Šešelj kaže da je "uznemirenje javnosti" povodom ovog slučaja ogromno i da bi državni organi zbog toga morali da preduzmu sve ne bi li što prije rasvijetlili sve detalje ubistva Jelene Marjanović.

"Već sam predlagao da se svi članovi porodice Marjanović pohapse, da se drže u pritvoru i ispituju dan-noć sve dok neko od njih ne pukne i ne progovori. Ali, tužilac tu efikasnu metodu očigledno neće ili ne može da primijeni. Zato je sada najbolje da se Zoranu ponudi neki dil i da on sam ispriča sve o Jeleninom ubistvu. Treba mu zauzvrat ponuditi manju kaznu i povlastice poput prebacivanja u drugu zemlju i promijene identiteta", objašnjava lider radikala napominjući da je takav dogovor moguć samo ako Zoran nije lično ubio svoju suprugu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.