REGION

Sin policijskog inspektora izbo nožem mladića u centru grada

Informer

Informer

17.10.2017

Sin poznatog čačanskog policijskog inspektora V.Š. (23) prekjučer je poslije banalne svađe nožem teško ranio Marka Šelovića (23), usred dana na prepunom gradskom šetalištu u Čačku.

Dok je V.Š. ubadao Marka, njegov pas je ujedao napadača, a krvavu dramu posmatralo je stotinak zaprepaštenih ljudi.


Napadač je nakon obračuna pobjegao, ali se predvečer istog dana predao policiji, dok je Šelović završio u bolnici.

Protiv napadača bit će podnesena krivična prijava samo za nanošenje lakih povreda opasnim sredstvom.

Očevidac krvavog pira, Čačanka Maja, koja se tog dana sa bebom u kolicima zatekla na licu mjesta, kaže da ništa nije ukazivalo na dramu.

- To je bilo nešto poslijepodne. Jedan mladić je šetao psa u društvu djevojke. Odjednom im je prišao drugi momak, sav ljutit, i započeo svađu, pa su i razmijenili par udaraca. Drugi mladić je potom otišao, ali se ubrzo vratio s nožem i počeo da ubada ovog prvog. Za to vrijeme njegov pas je kidisao i ujedao napadača sa nožem. Mi smo svi na šetalištu stajali skamenjeni i preplašeni gledali stravičan prizor - priča Maja.

Informer

Navodi da niko na šetalištu od straha nije smio da reaguje.

- Stajali smo skamenjeni od šoka, niko nije smio da se pomjeri... Napadač je potom pobegao, a zatim je stigla policija. Blokirali su cijeli centar grada - ističe ona.

Ekipa Hitne pomoći je Šelovića, oblivenog krvlju, odvezla u čačansku bolnicu.

- Povrijeđeni mladić primljen je na odjeljenje sa tri ubodne rane u lijevu lopaticu, nadlakticu i podlakticu. Nakon zbrinjavanja u urgentnoj službi prebačen je na odjeljenje hirurgije i njegovo zdravstveno stanje za sada nije kritično - kazala je portparolka bolnice Biljana Kočović.

Policija je ubrzo poslije napada uhapsila jednog mladića, za kojeg se sumnja da je pomogao V.Š. da pobjegne. Međutim, predvečer istog dana V.Š se predao policiji, vjerovatno po nagovoru svog oca policajca.

Iako se očekivalo da će se napadač teretiti barem za pokušaj ubistva, iz Policijske uprave Čačak saopćili su da će protiv njega biti podnesena krivična prijava zbog nanošenja lakih povreda opasnim sredstvom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.