REGION

Ovako je monstrum ubio Jelenu: Prvo je udario po nogama, zatim vukao za kosu pa dohvatio za donji dio trenerke i onda je uzeo oružje

Avaz.ba

17.10.2017

Osoba koja je ubila Jelenu Marjanović (33) ostavila je u blizini kanala, gdje ju je usmrtila, otisak patike ili cipele. Ovaj podatak je naznačen i u spisima koje je policija dostavila Tužilaštvu. 

Specifičan trag na obući, međutim, do danas nije doveo do pronalaženja vlasnika. Istražitelji sumnjaju da je zločinac možda uništio obuću koja je bila krvava i blatnjava.

Pored toga, sa obe strane kanala u kome je pronađeno tijelo mlade žene na lišću i travi bilo je tragova prskanja krvi, što je vještake i forenzičare navelo na zaključak da je to mjesto zločina.

– Jelenina majica u kojoj je trčala bila je natopljena krvlju – navodi izvor.

– Ali u vodi je provela najmanje 10 sati. Njena čarapa je bila blatnjava, a tragovi blata bili su i na glavi. Vještačenjem je utvrđeno da blata ima i na pantalonama njenog supruga Zorana Marjanovića, koji je sada osumnjičen za ubistvo supruge. U analizi koju je uradio policijski vještak navodi se da je zemlja “sličnog sastava”.

Analizu blata nadležno tužilaštvo je zatražilo jula prošle godine. Interesantno je da je na Marjanovićevim pantalonama pronađeno blato, ali ne i krv. Posebna enigma koju treba da odgonetne tužilaštvo jeste činjenica da je na tijelu ubijene pjevačice pronađen nepoznati DNK.

Utvrđeno je da je muški, ali i da ne pripada nijednom članu porodice Marjanović. Vlasnik ovog biološkog traga, izolovanog na donjoj trenerci pjevačice i na njenoj ruci, nije identifikovan do danas.

– Prema do sada rekonstruisanim događajima od tog dana, Jelena Marjanović se žestoko borila za život – navodi sagovornik.

– Ona je vučena tridesetak metara. Sumnja se da ju je zločinac prvo udario u nogu i da je potom pala. Onda je vukao za kosu, i tada joj je spala gumica kojom ju je vezala. Poslije nekoliko metara ispao joj je telefon iz džepa.

Interesantno je da su određeni biološki tragovi pronađeni i na samoj gumici za kosu. Analiza je pokazala da pripadaju Zoranu Marjanoviću, ali i njegovom ocu Vladimiru. To je, međutim, kako saznajemo u istrazi, nedovoljan dokaz za bilo kakvu sumnju, jer su obojica imala u to vrijeme dugu kosu i vezivali je, pa je moguće da su čak koristili i istu gumicu.

Kako je utvrđeno, pjevačica je vučena do kanala, ali je onda uspjela da se otrgne i pobjegne na drugu stranu – navodi sagovornik. 

– Tu joj je spala patika. Zločinac je, međutim, tada uspio da je uhvati jednom rukom za donji dio trenerke, a drugom je prvi put udario tupim predmetom u glavu i povukao nazad u vodu. Tu joj je zadao još sedam-osam udaraca. Lobanja joj je pukla na nekoliko miesta, a udarena je ukupno devet puta!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.