REGION

Medicinski fakultet nezakonito potrošio oko tri miliona eura

Avaz.ba

21.10.2017

Medicinski fakultet u Novom Sadu potrošio je 137,2 miliona dinara na isplatu raznih dodataka i naknada na plate zaposlenih mimo Zakona o budžetskom sistemu i drugih zakonskih odredbi, a još dvadesetak miliona dinara potrošeno je nezakonito po drugim osnovama u toku protekle godine, utvrdila je Državna revizorska ustanova.

Između ostalog, uprava fakulteta je, pokazuje zaključak revizora u koji je „Alo“ imao uvid, protiv zakona davala zajmove za ogrijev, zimnicu, nezakonite bonuse za koje je izdvojila čak sedam miliona dinara i nagrade bez bilo kakvog kriterijuma, za koje su izdvojili 2,3 miliona, dok su zaposlene za „posebne rezultate rada“ častili sa čak 1,7 miliona dinara.

- Za nabavku zimnice i ogrjeva, Medicinski fakultet je isplatio zajmove od 13,9 miliona dinara za 154 zaposlena bez postojanja validnih ugovora, a 702 hiljade dinara potrošeno je za nabavku novogodišnjih poklona za 117 djece zaposlenih, čime je direktno prekršen Zakon o budžetu Srbije za 2016. godinu – navodi se u ovom izvještaju.

Kada se sve sabere, nezakonito su potrošili 350 miliona dinara odnosno oko tri miliona eura!

Revizorska ustanova je utvrdila i da je Medicinski fakultet u Novom Sadu u toku 2016. godine potrošio 205 miliona dinara za dodjeljivanje poslova firmama koje nisu ispunjavale kriterijume tendera.

Predstavnici Medicinskog fakulteta u toku jučerašnjeg dana nisu odgovarali na pozive kako bi prokomentirali navode iz ovog izveštaja, koji ukazuju na prekršajne i krivične radnje u poslovanju tog fakulteta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.