REGION

Ćira bježao od ubice i na kraju hladnokrvno ubijen

Avaz.ba

21.10.2017

Surovi obračun pripadnika podzemlja dogodio se jučer oko 11.30 u beogradskoj ulici Save Maškovića, kod Trošarine. Likvidaciju su vjerovatno snimile kamere sa dva objekta - zgrade Poreske uprave i Erste banke, i snimci će vjerovatno biti od pomoći inspektorima.

Inače, Ivan Ćirić, za koga se sumnja da je bio meta, preživio je podmetanje eksploziva pod njegov automobil u februaru ove godine u naselju Braće Jerković. Tada je u eksploziji jedva izvukao živu glavu, ali je ostao bez ruke.

Sumnja se da je do Ćirine likvidacije došlo usljed poslova obezbjeđenja.

- Postoje indicije da se Ćirić zamjerio jednoj jakoj ekipi i nije htio da im popusti u vezi sa poslovima obezbeđenja klubova. On je sve svoje prijatelje iz kraja ubacio da rade kao obezbjeđenje, a to se nekom nije dopalo - rekao je sagovornik upoznat sa slučajem.

Ćirić i njegov drug Milić, piše „Alo“, vraćali su se kući “pežoom 207”, kada su ušli u Save Maškovića i zaglavili se u saobraćaju.


- Ćirić je razgovarao telefonom, dok je Milić vozio. Iznenada ih je obišao manji motocikl nalik na skuter i kada se našao u ravni s njima, suvozač s motocikla je otvorio vatru iz pištolja. S dva metka je pogodio prvo Milića, koji je vozio automobil, a potom je još dva ispalio u Ćirića. Ćirić je, iako ranjen, uspio da istrči iz automobila, pretrčao je ulicu i tada su ga noge izdale, te je pao na trotoar. To je iskoristio ubica, koji mu je prišao i hladnokrvno ga ovjerio, pa je zajedno s svojim saučesnikom pobjegao prema naselju Braće Jerković - rekao je očevidac surove likvidacije.

On je dodao da je ubrzo došla ljekarska ekipa i da je oko pola sata pokušavala da reanimira Ćirića, ali za njega je bilo kasno. Prema nezvaničnim saznanjima, ubica i naručilac ubistva su do detalja isplanirali Ćirićevu likvidaciju. Sumnja se da su ga oni danima pratili, upoznali se sa njegovim navikama i kretanjem.  

Jučerašnji dan su izabrali za zločin jer je većina policajaca bila angažirana na vojnoj manifestaciji na “Batajnici”. 


U naselju Braće Jerković ispred Ćirićevog stana okupili su se njegovi prijatelji, koji su pokušavali da utješe njegovu majku, sestru i vjerenicu.

- Ništa još ne znamo šta se dogodilo. Sve što znamo je iz medija, majka, sestra i vjerenica plaču, ne znaju da li je živ ili mrtav. O prijatelju Ćiri mogu da kažem da nikada nije bio narko-diler, iako su ga u tu grupu mnogi svrstavali. Odgovorno tvrdim da je vodio porodični život. Pa da je on takav kakvim ga predstavljaju, zar bi živio u ovom kraju u stanu s majkom, sestrom i vjerenicom - rekao je njegov prijatelj. 

Inače, Ćirić se dovodio u vezu sa nekadašnjim pripadnicima voždovačkog klana i trgovinom drogom, ali iako je bio više puta privođen, nikada nije bio osuđivan.

Ćirić je u februaru preživo treći pokušaj ubistva, kada je eksplodirao automobil koji se vodio na njegovu majku. Nakon izlaska iz bolnice on je rekao da ne zna ko mu je podmetnuo bombu i demantirao da je narko-diler. On je rekao da živi mirnim porodičnim životom i da je imao velike zdravstvene probleme, zbog kojih nije izlazio iz bolnice.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.