REGION

Nikolić nije bio na proslavi SNS-a: Šta Vučić kaže o tome?

Avaz.ba

23.10.2017

Predsjednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić izjavio je da sa Tomislavom Nikolićem ima dobre odnose i da je njegova stvar da li želi da dođe ili ne na proslavu SNS-a.

On je na pitanje novinara zašto bivši predsjednik naprednjaka Tomislav Nikolić nije bio na proslavi devetog rođendana Srpske napredne stranke na Tašmajdanu, rekao: „Pitajte njega“.

- U petak smo se vidjeli, razgovarali o odnosima sa Kinom i Rusijom, u subotu smo bili zajedno u Kragujevcu... Ja i kada ne budem predsjednik SNS-a, a nećete dugo čekati da to vidite, osjećat ću je kao svoju i odazvati se uvijek kada me zovu. Sasvim sam siguran i da je Nikolić uvek uz svoju SNS, a da li će biti na skupu to je njegova stvar - rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su Srbi glasanjem na lokalnim izborima na KiM u nedelju pokazali da znaju prepoznati rad i ko vodi brigu o zaštiti njihovih interesa, ali i da znaju da prepoznaju važnost trenutka i odluka koje donose.

Vučić je rekao da je malo ko primijetio da je Srpska lista pobijedila u prvom krugu u devet od 10 općina u kojima su Srbi većina, a da će se samo u jednoj ići u drugi krug, dok je u većinski albanskim općinama svega u tri izabran gradonačelnik u prvom krugu.


Kako je rekao, i to govori da su Srbi jedinstveniji, manje posvađani nego što su to Albanci među sobom, što nama donosi prednost, jer su mnogi spolja, a i Albanci, željeli da Srbi budu razjedinjeni i da mogu da kažu kako jedni Srbi žele ovo, a drugi ono.

On je ocijenio da na ovaj način Srbi mogu još žešće da se bore za Zajednicu srpskih općina, i da pokažu svoju slogu i jedinstvo. 

- Čestitam im je na tome i zahvalan što su pokazali to jedinstvo - rekao je predsjednik Srbije Vučić i zahvalio na povjerenju koje su pokazali.

Kako je rekao, i pobjeda od 51 na prema 49 posto je pobjeda, ali ovdje su razlike bile mnogo veće.

Odgovarajući na pitanja u vezi sa stavom pojedinih političkih stranaka u Beogradu i podrškom nekim drugim političkim opcijama na KiM, Vučić je rekao da se izbori ne dobivaju tako što se napiše dva puta po 140 karaktera, na twiteru, i sjedi u toploj sobi, već radom i povjerenjem koje vam narod ukazuje. 

- Što se tiče ovih u Beogradu - da nisu neke podražali ovi u Beogradu, ti neki bi dobili više glasova, nego što su ih dobili - rekao je Vučić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.