REGION

Primili beskućnika, a on im zapalio dvije kuće

Agencije

23.10.2017

U užičkom naselju Pora danas popodne izgorjele su dvije kuće - jedna totalno, druga djelimično - porodice Damljanović. Vatru je, prema prvim rezulatima istrage, izazvao beskućnik koji je živio pod njihovim krovom.

Prema izjavama članova porodice Damljanović, požar je buknuo u podrumskom dijelu manje kuće, a zatim se proširio na gornji, drveni dio, odakle su se plameni jezici prenijeli na veću kuću koja se nalazi odmah pored.

Požar je izazvao, još nije poznato kako, beskućnik kojeg su Damljanovići primili da kod njih privremeno, bez naknade, stanuje.

- Na molbu komšije dali smo beskućniku, sklonom alkoholu, kutak u kojem može da prenoći i skloni se od hladnoće. Nekoliko puta smo pokušavali da ga iselimo ali je komšija koji ga je doveo uvijek uspijevao da nas ubijedi da ga ostavimo još neko vrijeme. Ispostavilo se da nam je čovjek kojeg smo primili široka srca shvatajući njegovu nevolju, pričinio ogromnu materijalnu štetu. Zvali smo danas tog komšiju da mu kažemo šta se dogodilo, a on je odgovorio: "U inostranstvu sam, ja nemam ništa s tim" - kažu Damljanovići.

Od manje kuće ostali su samo zidovi podrumskog dijela, dok su u većem, dvospratnom objektu u kojem živi porodica, izgorjele dvije sobe i dio krova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.