REGION

Šešelj: Pustite me da svojim metodama ispitam Vladimira Marjanovića, Zoran nije kriv

Avaz.ba

7.11.2017

Pustite mene da ispitam Vladimira Marjanovića i u roku od 24 sata on će mi priznati sve što zna o ubistvu svoje snahe. Dajte mi jedan dan za Zorana Marjanovića i progovorit će i on- poručuje lider radikala Vojislav Šešelj. 

- Zahvaljujući svom dugogodišnjem pravničkom, ali i robijaškom stažu, vrlo dobro sam izučio isljedničke metode - dodaje lider srbijanskih radikala i bivši haški optuženik.  

Šešelj za Informer kaže da poznaje "specijalne isljedničke metode koje ne uključuju fizičko nasilje, a sasvim sigurno dovode do rezultata"! 

- Kada bih primjenio te metode na Marjanovićima, vrlo brzo bismo saznali kompletnu istinu o zločinu koji potresa cijelu Srbiju evo već skoro 20 mjeseci - kaže Šešelj.

Lider SRS kaže da mu je od početka najsumnjiviji svekar ubijene pjevačice Vladimir i da bi zato sa njim prvo "porazgovarao".

- Zahvaljujući svom dugogodišnjem pravničkom, ali i robijaškom stažu, vrlo dobro sam izučio isljedničke metode koji dovode sigurno do rezultata, a ne podrazumjevaju primjenu fizičkog nasilja... Mislim, inače, da je policija napravila veliku grešku što čitavu porodicu Marjanović nije uhapsila još prošle godine, odmah nakon ubistva Jelene - navodi Šešelj i objašnjava:

- Da je to učinjeno u aprilu prošle godine, do sada bi cijeli slučaj sasvim sigurno bio riješen jer bi neko od članova te porodice sigurno propjevao. Uprkos svemu, uvjeren sam da bih ja i u ovom trenutku, nakon velikog proteka vremena, vrlo brzo 'slomio' i Vladimira i Zorana Marjanovića. 

Šešelj naglašava da prilikom dobijanja priznanja ni na koji način ne misli na primjenjivanje fizičke sile.

- Isključivo mislim na upotrebu specijalnih psiholoških metoda za propitivanje, a u osnovi toga je naravno pritisak. Postoje načini i metode kojima se to radi... - navodi Šešelj, koji ipak ne želi da otkriva sve detalje.

- Ne bih da odajem sve tajne i mogućnosti koje se u ovakvim slučajevima primjenjuju. Ali, vjerujte mi, postoje načini i ja bih uspio vrlo brzo da ih natjeram da pričaju.

Vojislav Šešelj smatra i da Zoran nije ubica, ali da zna dosta toga o Jeleninom ubistvu.

- Uprkos činjenici da je Zoran Marjanović u pritvoru, za mene je ipak od početka najsumnjiviji njegov otac Vladimir. Pretpostavljam da su svi, odnosno cijela porodica Marjanović, umješani u ubistvo ili da štite jedni druge. Ali po mom mišljenju, neposredni počinilac je Vladimir... - ističe Šešelj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.