REGION

Šestorica brutalno pretukli čovjeka i ostavili ga da umre na groblju

Avaz.ba

9.11.2017

U Ulici Kninskog kosova, kod groblja Zbeg u Borči, sinoć je brutalno pretučen muškarac, starosti oko 36 godina.

Kako tvrdi žrtva, njega je praktično kidnapovala grupa muškaraca na Kanarevom brdu, i strpavši ga u auto, odvezla u Borču, gdje su ga brutalno tukli i iživljavali se na njemu, dok nije bio polumrtav, prenose srbijanski mediji. 

Tada su ga ostavili "da umre", kako sam kaže, i otišli. Zapomagao je, nadajući se da će ga neko čuti, a žitelji ovog dijela Borče kažu da su čuli jezive krike iz mraka, iz pravca groblja, i ne znajući šta je po srijedi, premrli su od straha.

- Sat vremena prije ponoći primili smo poziv da je kod Zbega pretučen muškarac. Hitna pomoć je na licu mjesta zatekla krvavog muškarca koji je bio brutalno pretučen. Zadobio je teške povrede glave, prijelom nosa, potres mozga. U konfuznom je stanju, povraća, postoji mogućnost i da ima prijelom baze lobanje. U svakom slučaju, u pitanju je teška trauma, imao je i povrede grudnog koša, ali koliko je bio krvav, bilo je nemoguće odmah ustanoviti sve povrede. Povrijeđeni je prevezen na VMA, a više će se znati nakon svih pregleda - rekla je za Telegraf.rs portparol Hitne pomoći dr. Nada Macura.

Nesretni čovjek je policiji  uspio reći da ga je pretuklo šest muškaraca, a njegovo zapomaganje su navodno čuli ljudi koji žive u blizini, pa su pozvali policiju i Hitnu pomoć.

Kako Telegraf saznaje, njega su šestorica muškaraca iz za sada nepoznatih razloga strpali u kola, pa ga dovezli u Borču i brutalno tukli. 

On je u jako teškom stanju prevezen u bolnicu i bore mu se za život.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.