REGION

Tukli ga, tjerali da ih dira po spolnim organima i prijetili da će ga ubiti

Avaz.ba

10.11.2017

Učenik beogradske OŠ "Kosta Abrašević" D. T. (13) još jedna je žrtva užasavajućeg vršnjačkog nasilja. Njega su trojica učenika te škole i još jedan vršnjak na silu odveli u napuštenu kuću kod željezničke stanice Jajinci, gdje su se nad njim iživljavali i prijetili mu ubistvom.

Slučaj je prijavljen policiji, a prestravljeni dječak o nasilju je obavijestio i školskog psihologa.

- Dječaka su presreli kod tunela Straževica i potom ga odveli u napuštenu kuću. Prvo su ga tjerali da puši cigare, a zatim i da jednom od njih pipa spolni organ, što je on odbio.

Onda ga je taj dječak tjerao da se međusobno biju, a kad je D. T. i to odbio, ovaj ga je šutnuo u nogu, dok ga je drugi udarao pesnicom u stomak.

- Nakon toga su ga pustili da ide kući i rekli mu da spremi 2.000 dinara i da za ovo nikome ne priča, jer će ga u suprotnom ubiti - priča izvor upućen u događaj.

I narednih dana dječaka su nastavili da udaraju, prijete mu i traže novac. Uplašeni D. T. o svemu je obavijestio školskog psihologa, a školski policajac je po dužnosti slučaj prijavio policiji. Čim su saznali za nasilje, iz škole su odmah pozvali i majku zlostavljanog dječaka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.