REGION

Novi Sad: Međunarodna banda dilera kokaina uhapšena na spektakularan način

Avaz.ba

10.11.2017

U zajedničkoj akciji BIA, SBPOK i Tužilaštva za organizirani kriminal jučer su u Novom Sadu uhapšeni Radoslav Cvijović Cviko i njegov zet Slavko Pavlov (40), za koje se sumnja da su švercovali kokain u Češku, Njemačku, Italiju, Austriju, Slovačku i Mađarsku, piše informer.rs.

Paralelno sa ovom akcijom, u Češkoj je uhapšen drugi dio grupe, kod koje je nađeno osam kilograma kokaina i velika suma novca. 

Kako nezvanično saznaje informer.rs, srbijanska policija sumnja da je Cviko organizator ove međunarodne kriminalne grupe, dok je Pavlov, inače teniski trener koji živi u Njemačkoj, njegov pomagač.

U spektakularnoj akciji u Novom Sadu, koja je trajala nekoliko sati, pretresena su četiri stana i Cvijovićeva kuća. Jedinica za finansijske istrage ostala je u Cvikinoj velelijepnoj vili na uglu Trga 27. marta i Ulice cara Lazara da provjeri sadržaj sefa i račune. 

Poslije pretresa, Cvijović i Pavlov su privedeni. Naš izvor iz istrage kaže da su obojica odmah prebačena u Beograd.

- Slavko Pavlov osumnjičen je za nelegalnu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, falsificiranje i utaju. Obojica su odvedena za Beograd, gdje će biti saslušani kod tužioca i sudije za prethodni postupak - rekao je informerov izvor.

Pogledajte policijske snimke ovog hapšenja:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.