REGION

Staklorezac ubio najboljeg druga pa svaku noć obilazio leš

Avaz.ba

10.11.2017

Filip Gavranović (31), vlasnik staklorezačke radnje u centru Beograda, koji je uhapšen zbog sumnje da je zvjerski ubio Nikolu Ostojića (36) i tri dana njegovo tijelo držao u lokalu, svake večeri se vraćao na mjesto zločina!

Istražitelji sumnjaju da je najvjerovatnije pokušao da pronađe način da se otarasi tijela, ali da mu je problem predstavljalo to što visokog i krupnog Ostojića sam nikako nije mogao  iznijeti.

- U nedjelju navečer, dan prije nego što je otkriveno da je Ostojić ubijen, vidio sam Gavranovića ispred staklorezačke radnje. Izgledao je pomalo čudno i skrušeno, a neobično mi je bilo i što lokal zaključava navečer, iako u to vrijeme radnja ne radi - pričao je poznanik dvojice muškaraca koje su oni koji žive ili rade u Resavskoj ulici često viđali zajedno.

Prema njegovim riječima, mislio je da je neraspoložen zbog činjenice da mu je u petak navečer nestao najbolji prijatelj.

 

- Ni na kraj pameti mi nije bilo da je u radnji izmasakrirano tijelo - kaže sagovornik Kurira.

 

Prijavila ga supruga

 

Filip Gavranović, koji je u petak ubio najboljeg druga Nikolu Ostojića, vlasnika pekare, i njegovo tijelo tri dana držao u svojoj staklorezačkoj radnji u Resavskoj ulici, uhapšen je nakon što ga je policiji prijavila supruga, saznaje Kurir.

Živio kao podstanar

Gavranović je najboljeg druga ubio u petak u popodnevnim satima i od njega uzeo oko 20.000 eura, jer je bio u dugovima. Jutro nakon zločina ponašao se uobičajno. Kada mu je javljeno da je Nikolić nestao, otišao je u njegovu pekaru i sav zabrinut nudio pomoć. Onda je prešao preko ulice i ušao u svoju staklorezačku radnju. Ubrzo je došla njegova supruga, ali je on istjerao napolje.

 

- Njoj je to bilo sumnjivo, pa je odlučila da se povjeri svom ocu, koji je posavjetovao da sve prijavi policiji. Tako je monstruozni ubica i razotkriven - kaže sagovornik.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.