REGION

Udario staricu automobilom i pobjegao s mjesta nezgode

( Policija)

Avaz.ba

14.11.2017

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu pronašli su i uhapsili J. S. (33) iz okoline Velike Plane, zbog postojanja osnova sumnje da je izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je povrijeđena 75-godišnja žena, a potom pobjegao sa lica mjesta.

Do nezgode je došlo u ponedjeljak u 15.25 sati u ulici Branka Nikolića, u Lozoviku kod Velike Plane. Vozilo kojim je, kako se sumnja, upravljao J. S. kretalo se iz pravca centra Lozovika prema Miloševcu, gdje je sletjelo sa kolovoza i oborilo ženu, koja se nalazila ispred svoje kuće.

Žena je zadobila teške tjelesne povrede, a vozač je napustio mjesto nezgode, saopćila je Policijska uprava Smederevo.

Intenzivnim radom kriminalističke i saobraćajne policije, utvrđeno je da je ženu oborilo putničko vozilo Zastava Yugo, registarskih oznaka Smederevske Palanke.

Policija je iste večeri pronašla osumnjičenog vozača.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela teško djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi, po nalogu tužilaštva, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati. On će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Velikoj Plani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.