REGION

Policajac pregledao auto Djeda Mraza na granici: Čim je shvatio šta je u poklonima, odmah je pozvao pojačanje

Avaz.ba

14.11.2017

Prekršaj je otkriven kada je na red za redovnu carinsku kontrolu stigao Mercedes turskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 46-godišnji turski državljanin putujući na relaciji Holandija – Turska.

Srbijanski carinski službenici su na graničnom prijelazu Gradina, zaplijenili mašinicu za mljevenje marihuane, oko 120 grama hašiša, 20 miligrama kanabisovog ulja, kao i čokolade i keks sa dodatkom kanabisa.

Carinik je vozaču Citroena poželio sretan put, kada je ugledao crnu PVC kesu. To je značilo samo jedno! Smjesta je pozvao pojačanje.

Nakon detaljnog pregleda automobila i prtljaga pronađena je mašinica za mljevenje marihuane, a na zadnjem sjedištu paketić sa oko 103 grama hašiša za koji se sumnja da ga je putnik izbacio iz džepa misleći da ga carinici neće pronaći. Istovremeno, u džepu od jakne je držao još oko 17 grama hašiša.

Ispostavilo se da to nije sve jer su u gepeku automobila, među novogodišnjim poklonima bile sakrivene dvije bočice kanabisovog ulja od po 10 mg, pet čokolada sa dodatkom kanabisa kao i tri pakovanja keksa koji sadrže opojnu drogu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.