REGION

Jelenin dnevnik otkriva ubicu: Nesretna pjevačica svoju je patnju prenosila na papir

Avaz.ba

15.11.2017

Neposredno poslije ubistva Jelene Marjanović aprila 2016. godine, policajci su u kući u kojoj je živjela zaplijenili četiri sveske u kojima je nesretna žena bilježila svoje pjesme, ali i opisivala odnose sa mužem i članovima njegove porodice.

Ovo je vjerovatno posljednja neobjavljena tajna iz istrage zločina o kome Srbija priča  više od 19 mjeseci.

Pregledima ovih svesaka, inspektori su dobili detaljan uvid u Jelenine odnose sa mužem Zoranom i njegovim roditeljima i bratom s kojima je živjela, što je dodatno bacilo sumnju na njih kao osumnjičene za ubistvo. Policijski izvori objašnjavaju da "Jelenine sveske" nisu klasični dnevnici, ali...

- Jelena je zapisivala različite pjesme, uglavnom ljubavne, koje je vjerovatno smišljala za neki od svojih budućih albuma. Međutim, ima i vrlo interesantnih njenih sjetnih misli, koje ukazuju da joj nije bilo baš sve potaman u životu. Na nekoliko mjesta je opisala i žestoke svađe sa Zoranom i drugim ukućanima. Pisala je i o tome kako su je istjerivali iz kuće i kako je morala spavati u studiju - navodi sagovornik Informera.

On dodaje da su Jelenine sveske, kao i ostale stvari koje su zaplijenjene, pažljivo analizirane. Angažirano je nekoliko istražitelja, među kojima su i grafolozi i psiholozi, koji su dobili Jelenine sveske da ih detaljno pročitaju i analiziraju.

- Pri čitanju i analiziranju tih svesaka otkriveno je dosta toga o zamršenim porodičnim odnosima u toj kući, što je pomoglo u sklapanju kockica i što je bacilo neko novo svjetlo na otkrivanje motiva zločina - dodaje izvor iz istrage.

Osim tih svezaka, vještaci su analizirali i mnoge druge stvari koje su uzete iz kuće Marjanovića nakon ubistva.

- Tada su iznijeli luk i strijele, kundak od puške, razne alatke, bicikl, tepih, laptop, tablet i kutiju za sintisajzer. Također, policija je iz te kuće iznijela i peškire i kutije pune garderobe Zorana Marjanovića i članove njegove porodice kako bi se pronašli biološki tragovi zločina. Među uzetim stvarima bile su cipele, ali i Zoranove pantalone koje je nosio u trenutku kada je Jelena nestala. Baš te pantalone ispostavile su se kao ključni dokaz protiv njega, a s obzirom na to da se blato na njima poklopilo sa blatom na mjestu gdje je nađeno Jelenino tijelo - nabraja inspektor angažiran u istrazi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.