REGION

Nasilje maloljetnika: Dvojica priznala da su tukla drugaricu, trećeg prinudno dovode

Avaz.ba

17.11.2017

Dva maloljetnika osumnjičena za napad na drugaricu iz Tehničke škole u Aranđelovcu, priznala su danas krivicu na saslušanju kod sudije za maloljetnike Višeg suda u Kragujevcu, dok se treći osumnjičeni nije odazvao pozivu suda za saslušanje. 

Tokom saslušanja, dvoje ispitanih je priznalo izvršenje krivičnog djela nasilničko ponašanje, rekla je Tanjugu portparol suda Svetlana Simonović, prenosi Alo.rs.

Sudija za maloljetnike je izdao naredbu za prinudno dovođenje trećeg maloljetnika uz pomoć zakonskog zastupnika na saslušanje koje je zakazano naredne sedmice, dodala je Simonović.

Ona je napomenula da će po okončanju cijelog postupka, sud odlučiti koje će vaspitne mjere biti izrečene ovim maloljetnicima.

Zakonom je predviđeno hitno postupanje u maloljetničkim postupcima i iz njih isključena javnost, radi zaštite interesa maloljetnika.

Postupak protiv maloljetnika sprovest će se prema "Zakonu o maloljetnim učiniocima krivičnih djela i krivičnopravnoj zaštiti maloljetnih lica".

Više javno tužilaštvo u Kragujevcu predlogom od suda traži krivični postupak prema maloljetnim izvršiocima zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje izvršenog na štetu maloljetne B.N.

Tom tužilaštvu je krajem oktobra dostavljen izvještaj Policijske stanice u Aranđelovcu, o događaju od 13. oktobra ove godine u Tehničkoj školi "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu, kada je u odjeljenju prvog razreda došlo do fizičkog nasilja nad učenicom tog odjeljenja, maloljetnom B.N.(16).

Nju su napali školski drugovi i drugarice, a snimak napada pojavio se na Internetu, ali je u međuvremenu uklonjen sa YouTubea zbog prikazivanja nasilničkog ponašanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.