REGION

Tjerali djevojčicu na oralni seks: Otac urlao da je zadovoljan što njegov sin dira djevojke, ne dječake!

Avaz.ba

19.11.2017

Nakon što je osvanula informacija o vršnjačkom zlostavljanju u OŠ “Dragojlo Dudić” u beogradskom naselju Mali Mokri Lug, kada je učenica osmog razreda D. P. prijavila školske drugare A. M. i L. J. da su je više puta, u prethodne dvije godine, primoravali na oralni seks, a prije četiri dana dali joj i marihuanu, u ovoj učenici se dogodio još jedan incident. 

Otac maloljetnog A. M., verbalno se, u petak poslije završenih časova i Nastavničkog vijeća, obračunao sa razrednom starješinom i pedagogom škole.

Prema riječima Dubravke Maljukan Drljača, pedagoga škole, umjesto da nakon razgovora sa roditeljem dječaka prijavljenog za zlostavljanje školske drugarice pronađu neko rješenje, zbog njegove neprimjerene reakcije morala je da reagira i policija.

- Škola ima tim koji se bavi nasiljem nad djecom i zanemarivanjem problema. Ja sam na čelu tog tima. Na sjednici u petak, razredna Jasmina Aleksić i ja smo pozvali oca maloljetnog A. M. da pronađemo neko rješenje. Umjesto pomoći, on nas je provocirao. Bio je bahat i govorio je kako je zadovoljan što njegov sin dira djevojke, a ne muškarce. 

- Vi ste plaćeni da trpite mog sina i mene - rekao je. 

Na poziv, došla je i policija koja je napravila zapisnik - kaže Maljukan Drljača.

Kako je istakao direktor OŠ “Dragojlo Dudić”, Đuro Kosić, škola je uradila sve što je u njenoj nadležnosti, a sada je sve na organima reda. U međuvremenu, majka zlostavljane djevojčice, Mira P. ispričala je da se njena kćerka sada osjeća dobro i da je dobila preporuku pedagoga da desetak dana ne dolazi u školu.

- Prije tri mjeseca mi se povjerila da je taj dječak maltretirao, ali kada smo otišli u školu, sve je opovrgla. I ranije je imala problema sa njim, ali su svi govorili da ona laže. Međutim, toga dana kada se sve saznalo pozvala me plačući i rekla da je taj dječak maltertirao i da joj je dao drogu i tjerao da plati. Tom prilikom, povrijedila je i ruku jer su je vukli. 

Kako tvrdi majka, ona je potom otišla u školu i paketić predala razrednoj.

- Za njenu razrednu imam samo riječi hvale. Ona je odmah obavijestila policiju. Čim je policajac ugledao, procijenio je da je riječ ne samo o maltretiranju i nuđenju narkotika već i o seksualnom zlostavljanju. Ona je potom sve priznala - priča majka.

Prema njenim riječima, i ranije je primjećivala da se kćerka problematično ponašala i zbog toga je po preporuci razredne vodila na razgovore sa psihologom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.