REGION

Slučaj seksualnog vršnjačkog nasilja u osnovnoj školi?

( Ilustracija)

Avaz.ba

20.11.2017

Republička prosvjetna inspekcija trebala bi u ponedjeljak posjetiti OŠ "Dragojlo Dudić" u beogradskom naselju Mali Mokri Lug, kako bi se utvrdile činjenice oko seksualnog vršnjačkog nasilja kojem je učenica D. P. bila izložena dvije godine, od školskih drugova A. M. i L. J., pišu Večernje novosti.

''Pod lupom" nadležnih prosvjetnih službi bit će da li je škola adekvatno reagirala na prijavu zlostavljanja i preduzela sve neophodne mjere. Javnost je za ovaj slučaj saznala kada je djevojčica prijavila nastavnici da su joj u srijedu uvečer A. M. i L. J. dali kesicu narkotika. Odmah je obaviještana policija, a učenica je inspektorima, osim o izloženosti vršnjačkom nasilju, ispričala da su je dječaci primoravali i na oralni seks.

Navodno, L. J. nije učenik ove škole.

Majka djevojčice Mira P. rekla je "Novostima" da joj se kćerka i prije tri mjeseca povjerila da je dječak A. M. maltretira, ali da je, kada su otišli u školu da prijave, ona sve demantovala. Međutim, nakon posljednjeg incidenata sa kesicom narkotika, djevojčica je policiji izjavila da su dva učenika maltertirala i tvrdila da je bilo i seksualnog uznemiravanja, prenosi ovaj beogradski list.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.