REGION

Policijska akcija u toku: Uhapšeni direktor "Azotare" i čelnik policije!

Avaz.ba

20.11.2017

Direktor HTP "Azotara" i čelnik policijske stanice u Baču uhapšeni su danas u okviru policijske akcije koja je u toku, saznaju "Novosti". 

Kako se saznaje, riječ je o akciji suzbijanja korupcije.

Kako Tanjug saznaje, uhapšeno je još nekoliko rukovodilaca Azotare.

"Novosti" su 2015. pisale o toj "Azotari", a za taj list predstavnici sindikata govorili su o lošem ugovoru za gas i prevarama pri oduzimanju luke koja je bila u sklopu pančevačke fabrike. Tada je zamjenik direktora bio M.Đ.

Istom fabrikom mediji su se bavili i početkom 2017. kada je menadžment pančevačke "Azotare" odlučio da smanji plate zaposlenima za 25 posto jer je fabrika zbog neplaniranog zastoja u radu imala prepolovljenu proizvodnju i gubitak od 100 miliona dinara.

U aprilu je HIP "Azotara" osnovala novu firmu - HIP-održavanje. To je druga firma koju je "Azotara" osnovala. Prvo je osnovana "Specijalna luka" na prostoru i sa imovinom azotarske luke. Njen prvi direktor bio je generalni direktor "Azotare" M.Đ.

"Azotara" je jedan od najvećih gubitaša, a Vlada već duže traži strateškog partnera za tu fabriku. Iz Vlade je obećeno da će se do kraja mandata naći partnera za tu pančevačku fabriku.

U Ministarstvu privrede ovog mjeseca saopštili su da su tri kompanije zainteresovane za HIP "Azotara" i da su poslale pisma. U međuvremenu, "Srbijagas" je kao većinski vlasnik "Azotare" već inicirao proces privatizacije.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.