REGION

Vučić o presudi Mladiću: Mi gledamo budućnost, ne spuštamo glavu ni pred kim

Avaz.ba

22.11.2017

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je pozvao, poslije presude zločincu Ratku Mladiću, da svi građani Srbije od danas počnu gledati u budućnost. 

- Da ne spuštamo glavu ni pred kim, ali da idemo u budućnost, da razmišljamo gdje i kako ćemo živjeti mi i naša djeca, kako ćemo čuvati mir i stabilnost u regionu. Kako ćemo da renoviramo fabrike i da stvaramo nove. Da se ne gušimo u suzama prošlosti, već da od znoja stvaramo bolju zajedničku budućnost - rekao je Vučić prenosi B92.

Kako je rekao, on nije direktno pratio izricanje presude Ratku Mladiću, ali je pretpostavio kakva će biti.

- Srbija je uvijek poštovala žrtve drugih naroda, nisam siguran da su drugi pokazivali tu vrstu pijeteta prema našim. I to je naš posao, ne da imamo pravo da zaboravljamo već da imamo obavezu da gradimo drugačiju budućnost - rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je rekao da je poruka za cijeli region da nije dan ni za radost ni za tugu, već da se zamislimo šta želimo u budućnosti.

- Svima da poručim da nije vrijeme da se Srbima staje na otvorenu ranu, a plašim se i da kada bi Srbi počeli da mrze sve oko sebe, da bismo se vratili u prošlost - rekao je Vučić.

Osvrnuo se i na međunarodnu zajednicu.

- A, poruka o lekcijama drugih iz cijelog svijeta, koji su jedva dočekali da lupe Srbiju po glavi - zaustavite  sa licemjerjem. Ako vi ne umijete da mislite na budućnost, pustite nas da o tome razmišljamo - rekao je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.