REGION

Odbornica SNS-a pretuka staricu od 82 godine: "Ponašala se kao bokser, umlatila me da se nisam mogla odbraniti..."

Kurir/Avaz.ba

28.11.2017

Marica Krstić (81) tvrdi da ju je 22. novembra ispred općine Trstenik pretukla Nada Sarić, vijećnica za sport i član SNS u ovoj varoši, koja je inače nekadašnja evropska šampionka u karateu.

Marica tvrdi da ju je Sarić udarala pesnicama u glavu i da joj je razbila arkadu.

Psovala karatistkinju

- Tog dana sam šetala i stala oko 14 sati ispred općine da se odmorim. Dotična je naišla s kolegom, koji također radi u općini. Izlazili su i ja sam rekla: „Nabijem vas na ku*ac, cijelu općinu, svi se kur*ite!“ Rekla sam to polako, nisam vikala. Sarić je to čula i pitala me je: „Šta si rekla?“ Potom mi je prišla i počela da me bije. Ostala sam ukopana u mjestu, nisam imala snage da se odbranim - priča za Kurir baba Marica.

Inače, Nada Sarić je nekadašnja evropska šampionka u karateu, reprezentativka Srbije i trener seniorske reprezentacije, a nakon što je završila sportsku karijeru, nastavila je da trenira djecu u Trsteniku u KK „Prva petoletka“, a dugi niz godina bila je proglašavana za sportistu godine Trstenika.

- Ne mogu da opišem taj šok kada me je udarila i razbila mi arkadu. Kad je krenula krv da teče, uplašila sam se. Taj gospodin što je bio s njom je samo stajao i gledao, nije je zaustavio, niti je pokušao da me zaštiti. Dobila sam pet udaraca pesnicom u glavu, a kad me je ona izmlatila onoliko koliko je smatrala da treba, samo se okrenula, mrtva hladna obrisala krv sa ruke i otišla. Sramota je da tuče babu - prisjeća se jedva suzdržavajući suze Krstić.

Iako se incident odigrao tokom dana, niko od prolaznika nije pomogao nesretnoj starici. Nakon toga, otišla je u Hitnu pomoć, gdje je pozvana i policija, koja je uzela izjavu. 

- Sve ću da iznesem na sudu, a podnijet ću i krivičnu prijavu. Ona se ponašala kao da sam krpa. Ako sam to rekla, neka me tuži, nek idem u zatvor, a ne da me tuče. Sramota! Ogorčena sam, glava mi je kao bubanj, sve me boli, na lijekovima sam za smirenje. Lako je tući staricu kojoj je ostalo malo života - ogorčena je pretučena starica.

Kako tvrdi, Sarić joj nije dala prostora, snage, a ni vremena da pokuša da se odbrani.

- Ponašala se kao bokser, umlatila me je... Još sam u šoku i nevjerici da sam to doživjela - zaključuje sagovornica Kurira.

Policiji prijavljen slučaj

Iz Ministarstva unutarnjih poslova za Kurir navode da je policiji prijavljen pomenuti događaj i da se trenutno provjeravaju svi navodi i činjenice:

- Policija je uzela izjave od M. K. i N. S. i o svemu je obaviješteno Osnovno javno tužilaštvo u Trsteniku, koje je naložilo da im se dostavi izvještaj, što će policija i učiniti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.