REGION

Žrtva prevare: Vozač autobusa dao 1.640 KM za flašu vode!

Avaz.ba

6.12.2017

Vozač gradskog autobusa J. S. (57) iz Beograda naivno je nasjeo na oglas u novinama da izvjesni vidoviti Milan skida čini i dao mu gomilu novca za najobičniju prevaru!

Kako“Alo!” saznaje, vidoviti Milan je na tobožnjoj ljekovitoj vodi od naivnih ljudi zgrnuo oko tri miliona dinara (49.384 KM)! Policija je uhapsila Mihajla Ž. (41) iz Male Plane zbog serije prevara. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Kako „Alo!” saznaje, vozač je protiv Milana podnio krivičnu prijavu policiji, tvrdeći da mu je na prevaru uzeo 100.000 dinara (1.640 KM)!

Našao je oglas u novinama „Treće oko“ i telefonom pozvao vidovnjaka. Prevarant mu je već u prvom razgovoru rekao da navodno vidi da je na njega bačeno prokletstvo i ohrabrio ga „da se to brzo rješava“. Dao mu je svoje podatke i broj mobilnog telefona uz riječi da mu pošalje novac „postnet“ uputnicom. Vozač mu je prvo uplatio 10.000 dinara, a kada je otišao kod njega po flašu ljekovite vode i „zamotuljak“, koji mu je dao kao amajliju, u nekoliko navrata platio je još 90.000 - kaže  izvor "Alo!" blizak istrazi.

Vozač je vidio oglas u novinama u kojem je pisalo: „Milan je tu da vam pomogne. Razotkrivam ljudske sudbine, rješavam sve životne i zdravstvene probleme“. 

Kada ga je pozvao telefonom, rekao mu je da može da mu pomogne, ali da je neophodno da unaprijed uplati 10.000 dinara.

- Lažni vidovnjak mu je poslije uplate rekao da mora da dođe kod njega da bi mu dao vodu za kupanje koja će mu riješti sve probleme. Sačekao ga je na autobudskoj stanici u Smederevskoj Palanci i svojim automobilom odvezao u neku zabit. U kući je sipao vodu u jednu šerpu i ubacio nešto u nju, a potom „ljekovitu vodu“ sipao u flašu i rekao mu da je koristi za umivanje i kupanje. Dao mu je i mali zamotuljak, govoreći da je to „zaštita“ i da treba stalno da je nosi sa sobom - navodi se i dodaje da je vidovnjak poslije toga počeo da proganja nesretnog vozača.

- Nekoliko dana poslije susreta nazvao ga je i upozorio da mu je život navodno u opasnosti. Utješio ga je, govoreći da može da ga spase ukoliko mu uplati još 10.000 dinara. Poslije uplate ponovo ga je zvao i upozoravao da mu je potrebno još novca, tako da mu je vozač ukupno dao 100.000 dinara! Na Milanove pozive prestao je da se javlja tek kada je shvatio da je novac bacio uludo! 

Najgore od svega je što je suviše kasno shvatio da je prevaren. Milan je nevjerovatnom pričom uspio da ga ubjedi da mu je život u opasnosti i obrlatio ga da mu daje novac - navodi naš sagovornik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.